WBB Giants HS2 – Vlijmscherp SVH HS2

Zondagmiddag 3 november mochten de heren 2 van Vlijmscherp SVH aantreden tegen het tweede team van WBB Giants in Bergen op Zoom. Dit keer niet in sporthal Boulevard, maar in Tuinwijk. Wij missen nog steeds de geblesseerden Koen en Nino en Cas moest met U18 spelen dus vertrokken we met slechts 6 man richting Bergen op Zoom. We starten met Maikel, Maurice, Stan, Jaap en Ernst.

 

We beginnen niet goed aan de wedstrijd. Giants weet een aantal keer eenvoudig te scoren, en de ballen willen aan onze kant niet vallen. Pas in de derde minuut weet Stan vanaf de vrije worp lijn ons eerste punt te scoren, Maurice gooit er daarna nog een balletje in maar dan vallen we weer stil. Pas in de zevende minuut zorgt Ruben voor onze tweede veldscore. Jaap weet er nog twee driepunters in te gooien en door een score van Stan en vrije worpen van Maikel weten we toch nog aan 15 punten te komen. Bij Giant vliegt echter de ene na de andere bal binnen waardoor we na de eerste periode tegen een achterstand van 27-15 aankijken. Ook gaat Ernst aan het einde van het kwart door zijn enkel en kan niet meer verder spelen, waardoor we dus geen wisselspelers meer hebben.

 

Toch laten we onze kop niet hangen en proberen we er nog een leuke wedstrijd van te maken. Giants blijft tegen een hoog percentage schieten in het tweede kwart. De scores aan onze kant zijn redelijk goed verdeeld met punten van Ruben, Maikel, Maurice en Jaap. Toch gaan we rusten met een achterstand van 49-30.

 

In het derde kwart gaan we wat beter spelen. We leiden minder vaak balverlies, we rebounden goed en verdedigend staan we ook beter. Jaap begint eindelijk warm te worden en schiet dit kwart 11 punten binnen, waarvan een heerlijk lelijk driepunter met bord. Toch weten we niet echt dichterbij te komen, waardoor het verschil op het bord na drie periodes nog steeds hetzelfde is: 67-48.

 

Ook Giants lijkt in het vierde kwart last van vermoeidheid te krijgen. Schoten vallen niet meer en wij creëren makkelijker open schoten. Echter vallen deze ook niet zo lekker meer. Stan weet er nog een enorm merkwaardige lay-up in te gooien en het spel van Maikel valt op: reboundend uitstekend en ook aanvallend goed door goede screen en nog een lekkere score met bonus. We komen nog terug tot een achterstand van 12 punten dankzij scores van Ruben, maar de pijp is leeg en meer zit er niet in. In de laatste seconde weet nummer 11 van Giants nog te scoren met een fout en na de zoemer wordt de eindstand vanaf de vrije worp lijn bepaald op 78-63 in het voordeel van de thuisploeg.

 

Conclusie voor ons: een leuke wedstrijd gespeeld en met name in de tweede helft hebben we aardige dingen laten zien, waardoor we toch met een goed gevoel terug naar Vlijmen reden. Koen en Nino kunnen hopelijk komende week weer gaan trainen, waardoor we wat breder zijn in wedstrijden. Komend weekend geen wedstrijd, de week erna spelen we thuis tegen BC Virtus.

 

De stats:

Jaap 21 punten (5 driepunters)

Ruben 17 punten (1 driepunter, 4/6 vrije worpen)

Maurice 9 punten (1 driepunter)

Maikel 8 punten (2/3 vrije worpen)

Stan 8 punten (2/6 vrije worpen)


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: