Vossenberg HS1 – Vlijmscherp SVH HS2

Zaterdag 8 maart 2014 stond voor heren 2 van Vlijmscherp SVH de uitwedstrijd in Oudenbosch tegen Vossenberg op het programma. Na de teleurstellend verlopen wedstrijden voor de carnaval hadden we vooral voor onszelf iets recht te zetten. Bij voorbaat wisten we al dat winnen in Oudenbosch heel erg lastig zou gaan worden. Wij hadden dan vooral voor ons zelf het doel om een goede wedstrijd te spelen met veel inzet en felheid en dan zien we wel waar het schip strand. We starten de wedstrijd met Nino, Jaap, Ruben, Maurice en Bart.

 

We schieten uit de startblokken in het eerste kwart en we schieten tegen een hoog percentage onze ballen binnen. Maurice opent de score. Dan volgen er nog scores van Ruben, weer Maurice en ik korte tijd vier driepunters van Jaap. We weten met name nummer 8 van Vossenberg niet af te stoppen waardoor we slechts een kleine voorsprong hebben. Ruben weet er nog een paar ballen in te gooien en dat trekt Nino de trukendoos open: wij kunnen een break lopen en de voor vele wel bekende Greg denkt hem wel even af te stoppen. Het gevolg is een lekkere panna en Nino poft er vervolgens een lekker schotje in, waardoor we op een 28-19 voorsprong komen. Helaas plaatst Vossenberg nog een run, maar ook wij weten nog wat te scoren, waardoor we het eerste kwart eindigen met een kleine voorsprong: 29-33.

 

Helaas kunnen we deze lijn in het tweede kwart niet echt doortrekken. We blijven fel spelen, alleen de ballen vallen niet zo goed meer. Maikel en Cas weten in de eerste minuten nog wel te scoren maar dan vallen we stil tot de achtste minuut. Vossenberg komt wel wat beter in de wedstrijd en weet het net steeds beter te vinden, met name weer nummer 8. Ruben gooit er nog vijf punten op rij in aan het einde van het kwart, waardoor we gaan rusten met een achterstand van 54-44.

 

Voor ons is het zaak om in het derde kwart niet te verslappen en aanvallend wat meer te brengen. We starten echter matig met een paar turnovers en nummer 11 Arie weet hier van te profiteren met 11 punten op een rij. Gelukkig herpakken we onszelf enigszins met scores van Stan, Ruben, Jaap en Maurice. Na het derde kwart is de stand 70-57, waardoor het nog steeds wel een wedstrijd is.

 

In het vierde kwart begint bij ons de vermoeidheid echter toe te slaan. Vossenberg profiteert hiervan en onze achterstand loopt helaas snel op. Een minuut voor tijd weet de thuisploeg de grens van 100 punten te passeren en is daarna zo sympathiek om het daarbij te laten. Wij creëren nog wel goede scoringskansen, alleen de ballen willen niet echt meer vallen. Eindstand 101-68.

 

Wij verlaten met opgeheven hoofd het veld. Zoals verwacht ging winnen niet lukken, maar wij hebben nog lang partij kunnen bieden en hebben geknokt tot het einde. Dit biedt perspectief voor de toekomst! Nog een positief punt was het rebounden, wat een stuk beter was verzorgd aan onze kant dan de afgelopen weken.

 

De stats:

Ruben 20 punten (1 driepunter, 3/3 vrije worpen)

Jaap 17 punten (5 driepunters, 0/4 vrije worpen)

Maurice 9 punten (1/6 vrije worpen)

Stan 8 punten (4/6 vrije worpen)

Cas 4 punten

Nino 4 punten

Bart 3 punten (1/2 vrije worpen)

Maikel 2 punten

Koen 1 punt (1/2 vrije worpen)


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: