Vlijmscherp SVH wint Akros Youth Tournament

Op dinsdag 28 december heeft het U10-1 team van Vlijmscherp SVH meegedaan met het 5e Youth Akros Tournament. Een zeer leuk en groots opgezet 2-daags internationaal toernooi georganiseerd door Akros uit Boxmeer.

 

We vertrokken om 09.00 uur met 9 kinderen. Joep, Jonathan en Nizar waren er helaas niet bij maar  we hadden wel de beschikking over Luuk, Ties, Berend, Mattiz,  Daan, Thijn, Luuk en Siebe. Daarnaast deed Bram mee, Bram is de nieuwste aanwinst van het U10 team en heeft dit toernooi zijn wedstrijd debuut gemaakt.

 

De 1e wedstrijd was tegen het thuisteam  Akros en was een redelijk makkelijke wedstrijd, de tegenstander had al een wedstrijd gespeeld en wij waren net begonnen. De eindstand was 50-2 en dat in 2x 17 minuten doorlopende tijd. Dus het scoren ging makkelijk en ook de verdediging stond goed.

De 2e wedstrijd was tegen TV Goch, een team uit Duitsland en ze hadden de 1e wedstrijd ook dik gewonnen dus we waren gewaarschuwd.  De tegenstander komt dus uit Duitsland en heeft iets andere regels. In Duitsland mag je wel de bal afpakken van iemand en dat mocht dus ook tijdens dit toernooi. Dat was ff wennen om de bal uit de handen te laten pakken maar sommige spelen al met de U12 mee en waren het dus al wel gewend. En wat de tegenstander kan kunnen wij nog veel beter. Bal na bal hadden we uit de handen van de tegenstander te pakken. Deze tegenstander werd dus ook aan de zegekar geregen met 32-13.

Daarna was er een shoot-out en de coach gaf de tip om als Vlijmscherp SVH spelers niet allemaal achter elkaar te gaan  staan en andere kinderen er tussen te laten, zo gooide je niet je eigen teamgenoten eruit. De shoot-out begon op 2 baskets met zo’n 50 kinderen en uiteindelijk bleven er 2 kinderen over en dat waren 2 kinderen  die bij Vlijmscherp SVH spelen. Ties en Berend moesten voor de winst strijden. Uiteindelijk won Berend de shoot-out en ging er met de winst vandoor. Hij won een basketbal T-Shirt.

Daarna was er een pauze en konden we een boterham eten en daarna moesten we nog 2 wedstrijden, tegen Attacus en Almonte. En hoewel beide wedstrijden gewonnen worden ging het zeker niet gemakkelijk. De 3e wedstrijd tegen Attacus ging hard tegen hard en de bal werd veelvuldig uit de handen getrokken waar we inmiddels wel aan gewend waren.  Maar uiteindelijk waren we sterker zowel aanvallend alsook verdedigend en ook deze wedstrijd wonnen we met 32-12.

De laatste wedstrijd was tegen Almonte en ook hier waren we het beste team. We hadden vertrouwen en er gingen aanvallend veel ballen in. Verdedigend waren we niet meer zo scherp maar dat kwam waarschijnlijk ook omdat ze moe waren. Ze lieten 19 punten tegen maar omdat we er zelf 39 maakten waren we de kampioen.

 

Even douchen en daarna naar de kantine voor de prijsuitreiking. Voordat de prijsuitreiking begon was er een loterij waarbij Siebe nog even een basketbalshirt won. Uiteindelijk werden alle teams n aar voren gehaald en als laatste Vlijmscherp SVH. Ze kregen een grote taart en de coach een stuck chocola. Meteen na de prijsuitreiking werd de taart door het team natuurlijk meester gemaakt.

Ik vond het een zeer geslaagd toernooi en denk dat de kinderen ook een gezellige dag hebben gehad. Zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar.

 

Op de onderstaande link vindt je diverse actie foto’s waar onze spelers op staan.

Download-link
https://we.tl/11yGdOu4Vb


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: