Vlijmscherp SVH U20 vs Bladel U20

Op zondag 18 oktober 2015 staat een thuiswedstrijd voor de u20 tegen bc Bladel op het programma. Een bekende tegenstander voor ons, want de week daarvoor hebben we nog met 60-42 van de mannen uit Bladel verloren.

We waren in die wedstrijd niet kansloos maar we hebben het toen laten liggen in de verdediging. Vandaag zijn Cas, Lars en Stan er niet, maar wel vanuit de u16 Vincent en Rick.

 

Na een korte warming-up beginnen we met: Robert, Dylan, Bas, Nigel en Rens. We openen de wedstrijd redelijk. Bas en Robert weten beide tot scores te komen. In tegenstelling stelling tot Bladel die hebben halverwege het eerste kwart pas 2 punten. Maar dan begint het te lopen bij de tegenstander door slim gebruik te maken van hun lengte en kracht waardoor we na het eerst kwart tegen een 10-13 achterstand aankijken. 

 

In het tweede kwart moeten we ons gaan herpakken door beter te gaan uitboxen en zo meer rebounds te gaan pakken. Dit doen we ook en zo laten we de tegenstander dit kwart maar 7 punt maken. In tegenstelling tot ons, wij weten onze aanvallende productie wel goed op te pakken. Met driepunter van Dylan, inside scores van Rens. In- en outside weet Bas zijn punten mee te pikken. Met als gevolg een box and one op hem, die niet veel voorstelde. Waardoor  we met een mooie voorsprong van 28-20 konden gaan rusten.

Na rust beginnen we goed met Dylan, hij weet twee keer raak te schieten daarvan was er een drietje. Maar in de verdediging hebben we het moeilijk met een van hun drie lange centers. Hij kan meerdere malen inside te score en we raken met Nigel in de foutenlast die dan vier fouten heeft. Maar het wordt goed opgepakt door Rick die zo in zijn eerste wedstrijd voor de u20 minuten kan pakken. Dit debuut bekroont hij dan ook met mooie score. Later in het kwart komt Nigel nog wel op stoom met drie goede drives waaruit hij 4 punten weet te pakken. Ook Vincent laat van zich horen met twee goede breaks. Dylan laat nog een keer zien dat hij de schutter van het team is door zijn 3e driepunter erin te knallen. Stand na het 3e kwart 55-42.

 

Het lijkt dan vooralsnog weinig aan de hand maar we moeten scherp blijven van Patrick en Mathijs. Dit doen we echter niet waardoor de tegenstander geloof krijgt in deze wedstrijd. Zij mogen meerdere malen naar de vrije worp lijn, en te gemakkelijk scoren. In enkele minuten lopen zij 15 punten in en komt er een erg spannend slot. Waarin Nigel zijn vijfde fout pakt en het erg krap word voor ons. Maar de tegenstander weet niet efficiënt om te gaan met onze slordigheden en missen vijf keer achter elkaar vanaf de vrije worp lijn. In de laatste 30 seconde zijn er nog wel 3 time-outs genomen maar dit mocht niet baten voor de tegenstander want Robert gooit met nog zo’n 20 seconde te spelen een vrije worp erin. En zetten daarmee een eindstand van 60-58 op het bord. Wat misschien nog wel anders had kunnen wezen want Robert gooide de laatste bal net na de buzzer erin vanaf de middenlijn.

 

De Stats:

Dylan: 15 punten waarvan drie 3-punters, vrije worpen 0/2 en 5 fouten

Robert: 10 punten, vrije worpen 4/ 6 en 3 fouten

Nigel: 6 punten, vrije worpen 2/6 en 5 fouten

Bas: 19 punten, vrije worpen 3/4 en 4 fouten

Mathijs: 0 punten, vrije worpen 0/2 en 1 fout

Rens: 3 punten, vrije worpen 1/2  en 1 fout

Vincent: 4 punten, vrije worpen 0/2 en 1 fout

Menno: 0 punten, 0/0 vrije worpen en 1 fout

Rick: 2 punten, 0/0 vrije worpen en 2 fouten

 

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: BvB

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: