Vlijmscherp SVH U10 vs Springfield U10

 

Op de eerste zaterdag van Oktober was Springfield uit Berlicum onze tegenstander die we mochten ontvangen in Vlijmen.

Iedereen was op tijd zodat we na een goede voorbereiding aan de wedstrijd konden beginnen. Hoofd coach/trainer Paul Schilders was verhinderd, vandaar dat Michiel Janson het U10 team kwam coachen.

Na de nederlaag in Zaltbommel vorige week was het gehele team gebrand om nu te gaan winnen. Het eerste deel van de wedstrijd ging gelijk op. Springfield kwam zelfs kort op een kleine voorsprong. Maar onze spelers waren erg gedreven en gingen vandaag door het vuur voor elkaar. Siebe was daar een voorbeeld van door een paar keer de bal van de tegenstander vast te pakken en niet meer los te laten zodat het een jumpbal werd. Door enkele prachtige snelle scores van Lonneke kwamen we op een kleine voorsprong.

 

Interim coach Michiel gaf aan dat de verdediging beter moest worden opgepakt. Iedereen moest bij balbezit van de tegenstander direct zijn eigen "mannetje"of "vrouwtje" verdedigen. Deze tactiek bracht direct resultaat. Door de felle verdediging van ons team, waarbij Amir, Nizar en Daan hun tegenstanders geen centimeter ruimte gaven door een goede verdedigingspositie aan te nemen, werd er door de tegenstander veel balverlies geleden zodat Nathan enkele punten kon scoren uit mooie lay-ups.

Het thuispubliek ging uit hun dak, en stond bijna op de banken. Springfield kon de aanval van ons team moeilijk stoppen en moest zelfs enkele fouten op Mattiz maken om hem het scoren te beletten. Uit de vrije worpen die hieruit volgden scoorde Mattiz zodat we met een comfortabele voorsprong konden rusten. In de rust heeft coach Michiel het team duidelijk gemaakt dat er meer moet worden gepaast en vrij worden gelopen. Lange dribbels leidden te vaak tot balverlies. Het team pakte dit goed op. Nathan en Lonneke gooiden een paar keer een lange paas naar Berend, Siebe en Daan die goed waren vrijgelopen.

 

Daan en Siebe kregen zelfs enkele mooie schietkansen hierdoor. Helaas rolden de doelpogingenvan beide net uit de basket. Nizar, die sterk verdedigde vandaag, pakte een keer goed de rebound zodat we toch twee punten konden bijschrijven. Door enkele rake verre afstandschoten van de vrijgelopen Berend kwamen we boven de 25 punten uit terwijl Springfield zelden meer scoorde. Toch had Springfield nog geluk dat de schoten van Daan en Siebe net van de ring afketsten, anders waren we wel boven de veertig punten gekomen. Vlak voor het eindsignaal gaf Mattiz een fantastische pass vanuit de rechterkant van het veld naar Amir die vrij voor de basket stond opgesteld.

 

Amir schoot in de laatste seconde van de wedstrijd, maar helaas rolde de bal net uit de basket. Ons team won met 31-12 en dat was een verdiende overwinning. Dit betekent ook dat dit team zich in de top 3 van de competitie heeft genesteld wat een puike prestatie is. 

 

Volgende week zijnn we vrij, de wek erna mogen we weer tegen Springfield maar dan in Berlicum.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: MJ

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: