Vlijmscherp SVH U10 vs Langstraat Shooters U10

 

Zondag middag was het zover, De 1e wedstrijd van de 2e competitie helft tegen Langstraat Shooters uit Waalwijk.

 

Vandaag zijn er een aantal jongens helaas niet bij, Thijs is jarig en viert zijn verjaardag, Nathan en Walid zijn er niet en Floris is nog niet hersteld van zijn enkelblessure, Daarom hebben we Yanniek gevraagd mee te doen deze middag.

 

We beginnen sterk, zowel aanvallend maar zeker ook verdedigend doen we het goed, Nigel opent de score en al snel gevold door een score van Jasper  maar ook langstraat doiet het goed en scoren 2 velddoelpunten en een driepunter. (van buiten de bucket)  Gelukkig scoort ook Christoper een veldscore en een driepunter waardoor we met 9-9 de 1e periode afsluiten.

Scorend gaat het goed en de nieuwe regels lijken in ons voordeel te werken. De 2e periode scoren beide Teams niet zo veel en alleen Yanniek scoort 1x waardoor het 11-11 is. De 3e periode blijft de stand in evenwicht en weten Nigel, Christopher en Bram het net te vinden en we gaan de laatse periode voor rust in met een 18-18 stand, We hebben het in de 1e helft van het jaar nog niet zo spannend gehad.

 

De 4e periode peirode gaart het echter niet zo goed en omdat de nr 39 van langstraat schooters een score en een 3 puntersswcoort en wij slechts 1 velddoelpunt scoren kijken we met de rust tegen een achterstand van 20-23 aan.

 

Ik zeg echter tegen het team da er nog niks aan de hand is, dat ze het super goed doen, Goed moeten blijven verdedigen en dat de scores dan vanzelf komen.  En zo geschied het dan ook, in de 5e periode is het erop en erover. We verdedigen super goed en Adrie scoort een 3 punten en Christopher scoort ook waardoor we met 25-22 voorstaan.

 

Ook de 6e periode is weer in evenwicht dankzij een lay-up van Jasper als we de 7e periode wederom met 4-2 winnen dankzij wederom 2 scores van Christopher is de stand met nog 4 minuten op de klok 31-28. Het team denkt inmiddels dat ze al gewonnen hebben maar ik probeer ze met beide voetjes op de grond te zetten hoewel ik als coach ook denk dat we dit seizoen nog niet zo dicht bij de winst zijn geweest.

 

Voor we goed en wel begonnen zijn wordt er een fout op Yanniek gemaakt terwijl hij een lay-up wil maken, we kri9jgen 2 vrije worpen, helaas gaan deze beide mis en het lijkt wel of er een deksel op de basket zit, er gaat geen enkele bal meer in en als in de 2e minuut dan Waalwijk 2x snel achter elkaar scoort staan we ineens met 31-33 achter. Nog 2 minuten o[p de klok en minimaal 1x scoren, maar helaas zit de deksel nog steeds op de ring en hoewel we meer als 10x mogen gooien, we zelf nog 2 vrije worpen krijgen gaat de bal er niet in.

 

Helaas verliezen we de wedstrijd nipt maar ik ben trots op de jongens, ze hebben super goed verdedigd, goed overgepast en ook goed aangevallen. Helaas had Langstraat Shooters net iets meer geluk als wij.

 Maar op 1 februari kunnen we revanche nemen want mogen we uit naar Waalwijk, Ik hoop dat we dan compleet zijn zodat we dan wel een keer van Waalwijk kunnen winnen.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: