Vlijmscherp SVH U10 vs Almonte U10

Vandaag mocht U10 zijn 4e wedstrijd van de 2e competitie helft spelen, Daar waar de 1e competitie helft alles gewonnen werd was het in de 1e klasse nog niet gelukt om te winnen. Black Eagles en Grave waren te sterk geweest en we mochten het nu tegen Almonte uit Eindhoven proberen.

Vandaag zou het wellicht lukken. Berend was afwezig en Mattiz was ziek waardoor we met 8 spelers waren die het zouden moeten doen.

De 1e periode ging goed en Thijs en Lonneke scoren beide en we staan na 1 kwart voor met 7-2. De 2e periode is echter andere koek, nr. 12 van Almonte is een grote en sterke jongen en gaat veelvuldig naar de basket scoort simpel. Deze periode 10 punten en bij ons scoren Siebe en Nizar waardoor de voorsprong weg is en we met 11-16 achterstaan. We lopen dan achter de feiten aan, scoren wel 3x maar ook Almonte scoort3x waardoor we niet inlopen, en ook in de 4e periode is het een gelijk spel 2-2 en we gaan rusten met een 19-24 achterstand.

 

Dan de 2e helft, We zij  alleen te stoppen door fouten te maken en Thijs en Lonneke mogen samen 5x naar de vrije worp lijn en al deze ballen gaan erin. De 5e periode is dus een goede en Nathan maakt net voor tijd gelijk en met 30-30 kunnen we gaan rusten.

 

De 2e helft begint goed voor ons en Lonneke scoort simpel 6 punten, De tegenpartij maakt enkele keren lopen en verliezen daarmee de bal. Nizar en Nathan scoren nog een keer en deze periode winnen we met 10-4.

De 7e periode is weer goed, we verdedigen goed, alleen die nummer 12 kunnen we niet afstoppen, hij scoort 8 punten, Gelukkig gooit Thijs er ook een aantal punten en Tim maakt een super mooie actie insite en daar wordt een fout op hem gemaakt. Van de 2 vrije worpen gaat er een in. Met nog 4 minuten op de klok staan we voor met 48-42. Thijs scoort zijn vrije worpen en Nathan gooit er nog maar een driepunter in. De wedstrijd is gespeeld.

We winnen uiteindelijk redelijk ruim met 57-49.

 

Super trots op het team, Goed verdedigd en de ene speler scoorde misschien meer als de ander maar als we zo blijven verdedigen gaan we zeker nog meer wedstrijden winnen.

We hebben nu enkele weken vrij en mogen weer op 6 maart 1700 uur thuis tegen Blauw wit uit Roosendaal.

Scores zijn gemaakt door Thijs 25, Lonneke 20, Nathan 9, Nizar 4, Siebe 2, Tim 1 Vrije worpen 11-17.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: