Vlijmscherp SVH U10 speelt puike wedstrijd

Vandaag speelden we tegen Ardito, een team dat ongeslagen koploper in onze competitie. Door een miscommunicatie was de zaal tot 1230 uur bezet terwijl de U10n wedstrijd om 1200uur zou moeten beginnen. Dus bij aankomst was er even sprake van enige paniek maar snel was besloten een half uur later te beginnen en het complete programma van de dag liep dus een half uur uit.

Dit betekende wel dat er 20 stuiterende kinderen vanaf 1130 uur in de voorruimte van de hal stonden, We hadden beide teams al Ranja gegeven maar de trap was toch wel aantrekkelijk zeker voor Ardito. Dusdanig erg dat er helaas een kind van de trap af was gevallen en zijn pols verstuikte en daardoor niet met de wedstrijd mee kon doen.

 

Om 12.15uur riep ik het team bij elkaar in de kantine, drie kwartier spelen, Chips op van Amir zijn verjaardag. Nu moest de knop weer om en moest er gebasketbald gaan worden. Nadat de baskets en tribunes zijn klaargezet kunnen we een half uur te laat uiteindelijk toch beginnen.

 

We beginnen met Thijs, Siebe, Berend, Amir en Lonneke. En we beginnen goed, De eerste bal wordt gescoord door Thijs gevolgd door een 3 punter en een gewone score van Berend. Score na 1e periode 7-0, dat ziet er veelbelovend uit. Dan de 2e periode, Nathan gaat los en lijkt Speedy Gonzales wel en weet ook vaak goed over te passen, Nizar pakt de dribbelaar goed op en pakt een paar keer de bal goed af. Daan scoort ook deze periode maar deze periode is Nathan zijn periode met 8 punten de man, we winnen met 10-2 deze periode.

 

3e periode is een rommelige periode we winnen weliswaar met 4-0 dankzij scores van Amir en Lonneke maar gooien sommige ballen onnodig weg, de 4e periode. Is de periode van Thijs, In zijn eentje maakt hij de voltallige scores van Vlijmscherp SVH we winnen dit kwart met 11-2 en het is echt een genot om na te kijken, ze spelen goed over rennen hard als het nodig is. De opdrachten bij de uitballen worden super goed uitgevoerd en het team doet wat het hoort te doen.

 

Het is dan pauze en we staan met  32-6 voor. Super trots gaan we proberen linkse layups te lopen tijdens de warming up en dat gaat super goed, Daarna door het midden en voor we het weten mogen we aan de 2e helft beginnen. Even de focus bij het team brengen en we gaan er weer voor.

 

Mattiz laat zien dat hij als jongste van het stel echt wel zijn mannetje staat en gooit 2 ballen erin, iets wat de jarige job van vandaag ook doet, We lopen daarom steeds makkelijker uit en de 7e periode scoort thijs en daarna pakt Nizar de bal verdedigend goed af maar in plaats van naar de overkant te rennen scoort hij in zijn eigen basket, Gelukkig stonden we ver voor en was het wel een hele mooie lay-up. De 7e periode dan, we weten niet goed te scoren maar passen wel super over, Verdedigen goed pakken onze mannetjes goed op. Als Tim goed verdedigd maakt hij een schijnbeweging en dribbelt hij langs de zijlijn langs mij naar onze basket, maar een kleine hint van mij dat hij aan de andere kant moet scoren neemt hij goed op en zet alle tegenstanders op een dwaalspoor en scoort vervolgens een goede layup aan de goede zijde. Dat was de enige score van deze periode.

 

De laatste periode dan, We blijven goed verdedigen, houden de bal goed onder druk waardoor ze niet aan fatsoenlijke aanvallen en scores komen. Ook dit kwart winnen we dankzij scores van Nizar en Thijs, nu met 4-0.

De wedstrijd is hiermee tot een goed eind gekomen, alle kwarten goed gespeeld en iedere periode gewonnen. Eindstand 59-10. We waren vandaag veel beter, fanatieker en scoorden de makkelijke ballen nu wel. Er werd goed overgepast en daardoor kregen we ook veel simpele ballen. Iedereen heeft gescoord, zonder dat ik er aandacht aan heb geschonken, ook dat is erg leuk natuurlijk.

 

Na de wedstrijd voor iedereen nog een glaasje Ranja in de kantine en dan moet de coach zich alweer klaar maken voor zijn heren 2 wedstrijd, die trouwens ook makkelijk werd gewonnen.

 

De scores zijn goed verdeeld iedereen gescoord, Thijs 17,Nathan 13, Berend 7,Amir 6, Lonneke en Mattiz 4 Tim , Siebe, Daan en Nizar allen 2.

 

Trots op het team, Nu 2 weken goed trainen en dan mogen we op zondagmiddag 29-november om 15.15 uur spelen tegen het enige team waar we nog niet tegen gespeeld hebben The Black Eagles uit Rosmalen.

Als we dan weer dezelfde intensiteit hebben en we spelen weer zo goed over dan heb ik er alle vertrouwen in.


Download bijlage
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: