Vlijmscherp SVH U10 - BC Langstraat Shooters U10

Afgelopen zondag moesten we tegen de gasten uit Waalwijk spelen,  vooraf was het voor mij als coach wel duidelijk dat als we van een tegenstander konden winnen dit van de Langstraat Shooters zou zijn.  Net zoals bij ons zitten bij hun ook enkele minder ervaren spelers bij.

 

De sheet is niet volgens het slangenmodel ingevuld en verder zijn er 2 spelers die 5 perioden spelen terwijl andere er maar 2 spelen. Nadat dit administratief is aangepast en iedereen evenveel speelt kan de wedstrijd dan uiteindelijk zonder slangenmodel beginnen. We starten met Yanniek, Rico, Thijs, Talha en Storm. Nathan en Finn zijn er niet bij en Floris Aron en Jasper starten op de bank.

 

Gelijk vanaf de jump die door Storm wordt gewonnen krijgt Yanniek de bal en de 1e layup gaat erin, echter bij de Shooters gooien ze de bal er ook in vooral nr 8 scoort 3x maar omdat Yanniek nogmaals en ook Storm en Thijs nog scoren  eindigd de 1e periode op 8-8.

2e periode, we spelen met een sterk team en scoren enkele keren simpele  layups, Yanniek, Jasper, Floris en Aron weten allemaal het netje e vinden daar waar er ook goed verdedigd wordt en de Langstraat Shooters niet tot scoren kunnen komen. 18-8 na de 2e periode.

De 3e periode is Aron “HOT” hij scoort 3x en de tegenstander maar 1x waardoor we 24-10 voorstaan, In de daarop volgende 4e periode neemt Storm de scores voor zijn rekening door een layup en een schotje en we gaan de rust in met een 28-10 stand.

 

In de rust denkt het team al gewonnen te hebben maar niets is minder waar. Ik weet dat de wedstrijd pas gestreden als het laatste fluitsignaal geklonken heeft.  We gaan warmlopen en voordat we het weten gaat de wedstrijd alweer beginnen.

5e kwart,  wordt er door ons niet gescoord en Langstraat shooters scoort maar 1x en ook het 6e kwart is het 0-2 waardoor de stand 28-14 is na 6 periodes.

 

7e kwart Rico scoort, Yanniek en Floris scoort nogmaals. Hierdoor gaan we het laatste kwart in met een stand van 34-16 en denk ik ook dat de wedstrijd binnen is, maar dan komt de aap uit de mouw. Het niet toegepaste slangenmodel betekend dat de sterkste spelers van Langstraat shooters gaan spelen de laatste periode terwijl bij ons de sterke balafpakkers Yanniek, Floris en Rico op de bank zitten.

 

8e en laatste periode.

Het gaat dan ook niet goed het laatste kwart en nummer 11 en nummer 8 van Waalwijk gooien bal na bal erin. Binnen 2 minuten is het 34-26 en we komen niet aan aanvallen toe, iedere keer pakken ze de bal van ons af. We kunnen ze niet goed stoppen maar vooral Aron en Storm kunnen toch nog enkele keren aan de overkant komen maar weten helaas niet te scoren. De wedstrijd loopt dan op zijn eind en steeds komen ze dichterbij, 20 seconde voor tijd is het 34-32 en de gasten juichen al alsof ze winnen en roepen nog eenkeer scoren. Ik spoor het team aan om beter te verdedigen. De laatste bal gaat er gelukkig niet in al mogen ze 3x schieten voordat Aron de bal heeft en de wedstrijd uit kan spelen.

Gewonnen. Het team is superblij en ik ben als coach supertrots op mijn jongens, nogmaals gefeliciteerd.

 

 

De scores waren gemaakt door  Yanniek 10, Aron 8, storm 8, Floris, Thijs, Jasper en Rico allen 2.

Volgende week moeten we op zaterdagmiddag om 17.00uur thuis in Die Heygrave spelen tegen Bikshots uit Hilvarenbeek.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: