Vlijmscherp SVH U10-2 - BV Schijndel U10-1

 

Afgelopen zondag hadden de U10 Jongens de laatste wedstrijd van het seizoen. tegen de toekomstig kampioen Schijndel 1 was in de uitwedstrijd met 72-2 verloren dus we wisten wel dat het heel moeilijk zou gaan worden om vandaag te winnen.

 

We beginnen de wedstrijd goed en de 1e score is voor ons, We staan voor maar al snel scoren ziei ook 2x en we eindigen het 1e kwart met 2-4. Dan het 2e kwart we doen het super verdedigen goed en Thijs goorit er zijn ballen in en we staan nog steeds maar 2 punten achter 6-8. 3e periode dan ook hier weet Thijs weer te scoren en ook Storm doet scorend mee. In de laatste minuut weet Schijndel echter 3x te scoren waardoor we niet met 10-12 maar  met 10-18de 4e periode ingaan. Daarin scoort Aron 2x en Schijndel 3x en de rust stand is 14-24. Ik ben supertrots op de boys.

 

Na de rust waarin  de lay-ups nogeens goed geoefend werden konden we de 2e helft starten, de pijp is echter een heel eind leeg en het vertrouwen in een goede afloop is weg en we lopen niet meer zo hard als in de 1e helft. ook de verdediging laat te wensen over. Waar we in de 5e en 6e periode nog een aantal keer weten te scoren 18-34 en 20-38 is het daarna gedaan. de Laatste 2 periodes komen we niet meer aan scoren toe en dat doet schijndel wel, Veelvuldig zelfs. De eindstand is 20-68 en is vertekend en we hebben het supergoed gedaan.

 

De vooruitgang van de 1e wedstrijd  naar de laatste wedstrijd is verbazingwekkend. Ik ben zeer trots op beide U10 Teams, de vooruitgang die alle spelers basketbal technisch hebben doorgemaakt is verbazingwekkend, daarnaast is het Teamspel zeer verbeterd en speelt men de bal veelvuldig naar elkaar over.

 

Volgend jaar zullen er wederom een aantal jongens doorschuiven naar het U12 team.  en ik wens hen veel succes bij het U12 team waar Coach Richard de scepter zal gaan zwaaien.

 

 

Zoals het er nu uitziet zal het U10 volgend jaar starten met 1 team en als er voldoende aanmeldingen komen zullen we zeker overwegen om net als dit jaar de 2e competitiehelft vanaf de kerst wederom met 2 Teams te gaan spelen. Hiervoor zal in september, oktober en in December een vriendjes toernooi en een cli9nic worden georganiseerd. meer informatie hierover volgt t.z.t. via de Site.

 

nu blijven alleen nog maar de trainingen over. Op maandag zullen er GEEN trainingen meer zijn maar op woensdag gaan ze zeker tot 14  mei door, Daarna vindt het intern toernooi plaats.

 

Net als vorig jaar is er tijdens het intern toernooi op 17 mei een ouder kind toernooi en het verzoek aan alle U10 ouders is aan te geven of Uw kind mee zal doen aan de ouder/kind wedstrijd. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 17 mei rond de klok van 1800uur, Duiurt een half uurtje en daarna zullen alle deelnemende de kinderen een frietbon krijgen.
Het intern toernooi zal worden afgesloten met een feestavond waarvoor u als ouders als vanzelfsprekend ook welkom bent.

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: