Vlijmscherp SVH U10-1 wint thuis van Blauw-Wit

Tot nu toe heeft ons team twee keer verloren en twee keer gewonnen. Dit betekent dat de wedstrijden al veel spannender verliepen dan in de eerste helft van het seizoen.

Maar op deze Zondag zou het pas echt spannend worden. We spelen tegen Blauw Wit, het basketballteam uit Roosendaal. Ze staan, net als ons, in de middenmoot. Een geduchte tegenstander, en daarom waren beide tribunes weer vol.

In de eerste periode was de spanning merkbaar. Beide teams kwamen zeer moeizaam tot score. De enige score aan onze kant was een afstandschot van Siebe. Verdedigend stond het wel goed, mede door fel op de man verdedigen van Joep. De tegenstanders konden maar twee keer scoren. In de tweede periode kwamen we voor het eerst op voorsprong door scores van o.a. Daan en Mattiz. De tegenstanders scherpten hun verdediging in de derde periode aan, en dat had effect. Ons team miste veel schoten en de tegenstanders konden wel een paar punten maken ondanks een paar mooie steals van Jonathan. In de periode voor de rust kon Berend door een paar lay-ups de achterstand verkleinen tot nog maar 1 punt. Wat een spanning! Dit was de eerste keer dat het team moest omgaan met een puntje puntje wedstrijd. In de rust namen coach Paul en coach John de tactiek nog eens goed door met het team. Iedereen was zich bewust van het belang van deze wedstrijd.

De tweede helft startte fel van onze zijde. Siebe gooide er weer eens een afstandschot in, en ook Luuk van den Veerdonk schoot in de bucket raak. Deze felheid leidde ertoe dat aan het einde van de periode ons team met 1 punt voor stond. Nog steeds kon het alle kanten op. In de zesde periode lieten Thijn, Ties en Luuk den Teuling zien dat als de bal er aan onze kant niet in gaat, dat dat nog niet wil zeggen dat de tegenstanders mogen scoren. Door een harde man to man verdediging konden de tegenstanders niet goed tot een schot komen. Dit leidde ertoe dat de tegenstanders in deze periode niet scoorden. Ons team liep dus uit tot 23-18. Nog steeds erg close. In periode 7 leek het alsof een aantal van onze spelers niet geconcentreerd meer waren. Schoten werden gemist en te vaak liepen de tegenstanders vrij. Op het einde van de periode was er weer 1 punt achterstand.

Dan moet het maar in de laatste periode gebeuren moeten onze teamgenoten hebben gedacht. Met een paar fraaie lay-ups vergrootte Nizar het verschil. En hoewel het verdedigend echt wel beter kan en in de volgende wedstrijden ook moet, konden de tegenstanders geen punt meer maken. De wedstrijd was gewonnen !!!  Nadat de spelers de scheidsrechters, die een voortreffelijke wedstrijd hadden gefloten, de hand hadden geschud werden er hier en daar wat knuffels met de ouders uitgewisseld. De ouders gaven met een luid applaus aan dat ze van de wedstrijd hadden genoten. Het team heeft nu al meer wedstrijden gewonnen dan het hele vorige seizoen, dus progressie is zeker gemaakt. Nu de moeilijke taak voor het team, maar vooral voor de coachen Paul en John om het team klaar te maken voor de wedstrijden tegen de topteams van deze competitie.

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: MJ

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: