Vlijmscherp SVH MU16 - Tenderfeet MU16

Na 4 weken trainen konden we dit seizoen voor de eerste keer aan de bak. In een nieuwe competitie speelden we voor het eerst tegen deze tegenstander, dus we hadden geen idee hoe ze zouden spelen.

We begonnen nerveus aan de wedstrijd en pas na 4 minuten wisten we voor de eerste keer te scoren. We verdedigden half-court man to man, maar dat was al vanaf het begin een behoorlijke aanslag op de conditie. Het was ook even wennen voor Anna die voor het eerste meespeelde.

Alhoewel we in de wedstrijd bleven in het 1e kwart ondanks veel ballen die net niet vielen (en bij de tegenstander wel) stonden we met 6-8 achter.  Ook in het 2e kwart gingen we gelijk op, maar we pakten veel aanvallende rebounds die we echter te weinig wisten te verzilveren. Wel kwamen er meerdere speelsters tot scoren.  We wonnen dit kwart met 8-7 maar stonden bij rust dus nog wel 1 puntje achter.

In het 3e kwart sloegen we in de eerste minuut meteen een klein gaatje door 2 scores van Aniek van der Mijden. Daarna namen Sydney en Aniek Hendriks wat scores voor hun rekening en met de laatste score van Madelief eindigden we het 3e kwart met 18-10 en dus een goede voorsprong in de wedstrijd 32-25. Opdracht in het 4e kwart was dan ook om minimaal de voorsprong vast te houden en slim uit te spelen. Tenderfeet ging zone spelen omdat wij veel mensen hadden die inside konden scoren en we met Jorien en Shannon ook veel rebounds pakten. Tegen deze zone maakten we te weinig snelheid met het passen, waardoor de tegenstander deels in haar opzet slaagde om ons het scoren moeilijk te maken. Wij hadden hun aanval ook goed door, zodat we de bucket dichthielden voor hun inkomende speelsters. Score van het 4e kwart was dan ook 13-0 voor ons, dus een mooie 45-25 eindzege.

 

Ten slotte nog de scores: Sydney 14, Jorien 11, Madelief 8, Shannon, Aniek H en Aniek vd M allemaal 4 punten, Anna nog niet gescoord en Ymke nog niet gespeeld. Weer 2 weken trainen voor de volgende wedstrijd.    


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: