Vlijmscherp SVH MU16 - Octopus MU16

Onze laatste thuiswedstrijd in de eerste seizoenshelft speelden we tegen Octopus uit Vught. Ronald en Shannon konden niet aanwezig zijn dus moesten we het met 7 speelsters zien te redden.  Sydney moest geblesseerd aan de wedstrijd beginnen en Jorien speelde met een nierband vanwege rugproblemen. Ymke en Anna zijn pas aan het begin van dit seizoen begonnen met basketbal an missen daardoor nog ervaring maar doen wel hun stinkenede best.  Tel daar nog bij op dat we de uitwedstrijd in Vught hadden verloren dus de vooruitzichten waren niet erg best.

Het eerste kwart werd er door ons gestart met een zoneverdediging en bij de aanval met Sydney in een verdedigende rol om de fast break van Octopus zoveel mogelijk te ontregelen. Dat dit ten koste kon gaan van ons aanvallend vermogen moesten we voor lief nemen. Het pakte uit zoals verwacht, Octopus kwam moeilijk tot scoren, had moeite met onze zone maar kon ook maar zelden de fast break benutten. Stand 1e kwart 6-10.

Omdat we vanwege de blessures meer moesten wisselen dan gewenst, werd het voor Octopus in het tweede kwart iets makkelijker om af en toe hun fastbreak te benutten en ze liepen dan ook wat verder van ons weg. Tweede kwart 7-14 met van onze kant helaas 5 gemiste vrije worpen. Als we die hadden benut had de ruststand er wat rooskleuriger uit gezien; 13-24.

In het derde kwart liep Sydney tegen de vierde fout aan en moest dus even aan de kant. Omdat ook de conditie haar tol begon te eisen liep Octopus in dit kwart diverse keren hun gevaarlijke fastbreak en misten wij weer 5 vrije worpen. Kwartstand 3-18.

Het laatste kwart werd er over en weer ontzettend veel gemist maar werd er door ons nog steeds geprobeerd om een kwart in winst om te zetten. Helaas lukte dat net niet (wederom vrije worp gemist) en 5e fout Sydney; , 3-4. Eindstand 19-46.

Alles bij elkaar was het voor rust een echte wedstrijd, na rust kwamen we tekort maar we hebben ons best gedaan en vooral een leuke wedstrijd gespeeld. Alleen Ymke heeft niet kunnen scoren en de andere speelsters allemaal wel en dat is een goede ontwikkeling.

Punten: Sydney 5, Anna 2, Aniek Hendriks 4, Madelief 2, Jorien 4, Aniek vd Meijden 2.

Volgende week laatste wedstrijd uit tegen Tenderfeet. Kunnen we nog een keer knallen.

Gr Lauri.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: LR

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: