Vlijmscherp SVH MU16 - Agathos MU16

Zondag 8 Februari stonden we tegenover het team van Agathos voor onze eerste competitiewedstrijd. Door personele problemen konden we voor de uitwedstrijd tegen hetzelfde Agathos geen team samenstellen zodat deze wedstrijd reglementair met 20-0 verloren is gegaan.

 

Nu waren we wel bijna compleet dus gingen we met een vertrouwde zoneverdediging van start. Meestal zorgt dit voor problemen bij de tegenstander en ook nu hielden we de tegenpunten beperkt. Gelukkig konden wij vanaf het begin de basket goed vinden en het 1e kwart eindigde dan ook met een 12-7 voorsprong. Het tweede kwart bleven we geconcentreerd spelen en er werd goed verdedigend werk geleverd. Omdat de tegenstander weinig geluk had met hun schoten en er bij ons vrijwel alles in vloog werd de rust bereikt met een 29-10 stand.

 

Het derde kwart werden er van onze kant wat minder layup’s benut en vielen aan de andere kant de schoten van Agathos weer wat beter. Hierdoor bleven we dit kwart maar net aan de goede zijde van de score, 11-10. In het laatste kwart werd er door ons wat meer gespeeld met de meer onervaren speelsters en had onze tegenstander de kans op een overwinning al opgegeven. Ook dit kwart sloten we winnend af, 12-7. Maar ook in dit kwart had het team van Agathos ondanks het betere spel, weinig geluk in de afwerking.

 

Eindstand 52-27.

 

Ondanks deze ruime overwinning een petje af voor onze veelal jonge tegenstanders die een heel puik spelletje basketbal lieten zien en daar gaan we zeker in de toekomst nog meer van horen.

 

Bij ons gaat het met de meeste ook steeds beter, Madelief scoorde zelfs 10 punten en Anna 6. Ook Aniek bracht 6 punten op de teller en Shannon ondanks dat ze vrijwel niet meer kan trainen pikte ook nog 4 punten mee. Sydney en Felice kwamen beide tot 13 punten. Ymke en Andrea scoorden vandaag niet. Wel was Andrea goed voor een groot aantal assists.

 

Goed gewerkt dames, op naar de volgende uitdaging.

 

Gr Lauri en Ronald.

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RM

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: