Vlijmscherp SVH JU16 - Taxandria Pilots JU16

Vandaag konden we revanche nemen voor een onnodige uitnederlaag eerder dit seizoen, maar we misten met Emiel en Roel 2 van onze guards. Met Jurriaan als spelverdeler begonnen we met een team met onze langste mannen in het veld, omdat de tegenstander veel lengte in het veld bracht. We wisten nu dat we een zone verdediging tegen zouden krijgen en hadden de afgelopen weken veel tijd besteed aan een zone aanval. Alhoewel we daar goed mee begonnen, wisten we dit te weinig in scores uit te drukken. Nadat we bij een 2-8 achterstand de verdediging ook beter op orde hadden, konden we via goede scores van Mauricio, Cas, Vincent,

Sam en Cee Jay uitlopen naar een 19-12 tussenstand aan het eind van het 1ste kwart. Onze tegenstander had moeite met onze aanvalsvarianten en had veel fouten nodig om ons af te stoppen, getuige ook de 12 vrije worpen in dit kwart. Het omzetten daarvan in scores bleek ook deze wedstrijd weer een uitdaging (11 uit 25 dus 44%).

 

Het 2e kwart begon Cee Jay op de 1 en wisten we met sterk inside spel van onder andere Mauricio goed door te komen. Ook Jurriaan kwam dit kwart op het scoresheet en we konden dit verder uitlopen, zelfs met het slordige balverlies dat een aantal keer tot simpele turnovers leidde. De ruststand 36-21.

In het 3e kwart opende Vincent sterk maar wisten we de nr 4 en 12 van Taxandria even niet af te stoppen. Ze kwamen tot op 11 punten terug (46-35), maar na via een timout de boel weer even op scherp te zetten, wisten we weer uit te lopen via scores van opnieuw Mauricio, Sam, Cas en ook Rick. Tussenstand: 57-40. Dit was exact het verschil van de verloren uitwedstrijd, dus we mochten dit niet meer kleiner laten worden. In de eerste 7 minuten van het 4e kwart wist echter alleen Jurriaan het netje te vinden en Taxandria kwam weer dichterbij tot 59-47. In de slotminuten onderstreepte Mauricio een sterke wedstrijd met een aantal punten waarop de eindstand 67-47 werd. Hiermee houden we bij een gelijke stand in de poule dit team in ieder geval achter ons.

 

De statistieken:

Mauricio 25 punten, 3 uit 8 vrije worpen en 3 fouten.

Cas 11 punten, 7 uit 12 vrije worpen en 2 fouten

Sam 11 punten, 1 uit 4 vrije worpen en 2 fouten

Vincent 10 punten, 1 vrije worp gemist en geen fouten

Jurriaan 6 punten en 1 fout

Rick 2 punten en 4 fouten

Cee Jay 2 punten en 2 fouten.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: