Vlijmscherp SVH JU16 - Black Eagles JU16-2

Na een aantal weken zonder wedstrijd mochten we de eerste thuiswedstrijd van het de nieuwe poule gaan spelen. Vincent en Sven waren afwezig, maar Cee Jay mocht zijn eerste wedstrijd mee doen, dus we konden met 8 man starten.

Onze uitwedstrijd hadden we eenvoudig gewonnen tegen dezelfde tegenstander, maar zij misten toen dus 2 lange mannen die er nu wel bij waren.

 

In het eerste kwart kwamen we goed uit de startblokken waarbij Cas met een aantal intercepties scherp begon en samen met Sam zetten zij de stand op 10-0 na 5 minuten. En daar zaten ook al een aantal gemiste kansen bij.  Ook Cee Jay en Mauricio kwamen in het 1e kwart nog op het scoresheet. Stand 12-5.

Rick kwam wat moeizaam op gang met scoren maar pakte wel veel rebounds evenals Mauricio, maar hun lange tegenstanders waren wel de enigen die konden scoren. In het 2e kwart kwam Jurriaan ook een aantal keer goed door.  Opvallend was dat 1/3e van hun scores uit vrije worpen kwam, veroorzaakt dus door onze fouten. Onze vrije worpen wisten we in de gehele wedstrijd opnieuw maar matig om te zetten (2 uit 9). Ruststand 31-15.

Ook in het 3e kwart bleven we druk op de tegenstander houden door full court man to man te blijven verdedigen. Toch ging ook vaak de balwinst weer verloren door slordigheid aan onze kant. Ook Emiel wist tot score te komen en samen met Mauricio kwamen we tot 3 scores in de laatste minuut. Tussenstand 45-22.

Ook het 4e kwart wisten we te winnen, waarbij Cee Jay er ook nog een mooie 3punter in schoot. We moeten wel meer focus leggen op het uitboxen van onze tegenstander bij de rebound want daar gaven we teveel mee weg. Tegen sterkere tegenstanders, zoals aankomend weekend, kan dat ons veel punten kosten. Ook tempo en bal handeling moeten hoger om een sterke verdediging goed te kunnen stuk spelen. Al met al een verdienden en duidelijke overwinning met 65-30.

 

Scores:

Sam 20 punten

Mauricio 10 punten

Cee Jay 9 punten (1 driepunter)

Cas en Jurriaan 8 punten

Rick en Emiel 5 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: