Vlijmscherp SVH HS2 wint derby van EBBC HS2

Na de nederlaag in Den Bosch vorig weekend mocht heren 2 van Vlijmscherp SVH dit weekend wederom aantreden tegen de ervaren mannen van EBBC 2. Vorige week niet compleet door de afwezigheid van Ernst en Jaap, deze week niet compleet door afwezigheid van Cas en Bart. Toch gaan we vol goede moed de wedstrijd in en starten we met Ernst, Jaap, Koen, Bas en Paul.

 

We starten goed en weten snel uit te lopen naar een score van 9-2 dankzij scores van Paul, Bas en Jaap. Onze verdediging staat aardig en EBBC heeft moeite om tot scoren te komen. Aanvallend zorgen wij dat het baltempo hoog is om open schoten te creëren en dit lukt een aantal keer goed waardoor we het eerste kwart afsluiten met een voorsprong van 23-13.

 

Het tweede kwart heeft een aantal hoogtepunten. Bas geniet op de laatste dag van nog niet volwassen zijn met een keihard block op Dean. Helaas was de scheidsrechter de enige in de zaal die dit wel een fout vond. Dean revancheert zich enigszins met een panna op Lex, maar gelukkig pakt Lex hem weer terug met een block. Lex laat zich sowieso aanvallend goed zien vandaag. De ouderwetse slangenbewegingen in de paint leiden weer tot scores en zorgen ervoor dat we verder uitlopen naar een ruststand van 42-29.

 

Na de rust start EBBC weer in een zone. Door de bal goed rond te spelen knalt Jaap er meteen een open driepunter in en dit zorgt voor frustratie bij de Bosschenaren. Toch weten wij dit geen goed gevolg te geven en EBBC komt langzaam terug, met name dankzij scores van Heling en oude bekende Bamboleo. Paul loopt in de negende minuut tegen zijn vierde fout aan en gaat richting de bank. Daardoor staat er aan het einde van het kwart een score van 53-49 op het bord.

 

Dit maakt het vierde kwart spannend. Scores komen bij onze kant met name van Stan en later ook van de teruggekeerde Paul. Bij EBBC besluit Bamboleo na twee geblockt te zijn door Sander maar om driepunters te gaan schieten en hij weet er ook nog eens drie binnen te knallen. Gelukkig blijven wij ook scoren en blijft het verschil rond de vier punten. Ook in de laatste minuut weet EBBC niet terug te komen door ons naar de vrije worplijn te sturen. Er is dan ook maar één duidelijke conclusie: we hebben EBBC even laten spartelen en de wedstrijd binnen gehaald met een eindstand van 73-69.

 

De stats:

Alex 18 punten (1 driepunter, 5/7 vrije worpen), 4 fouten

Paul 17 punten (5/7 vrije worpen), 5 fouten

Jaap 15 punten (3 driepunters), 2 fouten

Stan 12 punten (2/5 vrije worpen), 1 fout

Bas 5 punten (1/2 vrije worpen), 3 fouten

Ernst 4 punten (0/2 vrije worpen), 4 fouten

Koen 2 punten, 1 fout

Sander 0 punten (0/2 vrije worpen), 2 blocks, 3 fouten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: