Vlijmscherp SVH HS2 – WBB Giants HS2

Heren 2 van Vlijmscherp SVH wilde op zondag 9 november 2014 de eerste punten van het seizoen binnenhalen. Gezien de uitslagen van Giants die ze tot op heden hebben genoteerd leek dit op voorhand geen probleem te gaan worden. Bart was vandaag afwezig maar met Ruben als vervanger hadden we in ieder geval genoeg lengte. Giants was slechts met zes spelers naar Vlijmen afgereisd. Helaas waren er geen scheidsrechters aanwezig, maar gelukkig waren Kees Megens en Marco Buysse bereid om deze wedstrijd te fluiten, waardoor we toch gewoon konden spelen. We starten met Paul, Maurice, Stan, Jaap en Cas.

 

Vanaf de jump is het eenrichtingsverkeer. We starten met een driepunter van Jaap en vervolgens weten Stan en Paul afgewisseld veelvuldig te scoren. Giants komt nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval, af en toe valt er een gekke bal binnen maar daar blijft het bij. Na het eerste kwart staan we met 25-7 voor en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

 

Het beeld in het tweede kwart is niet veel anders, alleen beginnen de ballen van buitenaf wat beter te vallen. Dankzij een driepunter van Nigel, scores van Ruben en vier driepunters van Jaap gaan we rusten met een stand van 52-20.

 

In de rust bespreken we de doelstelling voor de tweede helft: de tegenstander onder de 50 houden en zelf boven de 100 uitkomen. We starten meteen lekker in het derde kwart met vier driepunters achter elkaar van Jaap en scores van Paul, Nigel en Maurice. Bij Giants lopen ze inmiddels al aardig met de tong op de schoenen, maar toch weten met name hun nummer 8 en nummer 15 er toch nog wat ballen in te gooien. Toch komen de gasten uit Bergen op Zoom niet terug, en is de stand na de derde periode 78-33.

 

Het vierde kwart is puur voor de statistieken, bijna letterlijk in dit geval. Jaap heeft er inmiddels al negen driepunters in liggen en we gaan op zoek naar nummer 10 en verder. Het vat lijkt echter leeg. Gelukkig weten Nigel en Ruben hun ballen er nog wel in te gooien en Cas scoort een heerlijke bal na een mooie behind the back move. Met nog ongeveer een minuut te spelen weet Jaap echter weer een bal te raken, en vervolgens vliegen er nog twee driepunters is. De eindstand wordt hiermee op 103-41 gezet, waarmee onze doelstellingen uit de rust zijn behaald.

 

We hadden op voorhand gehoopt om deze pot te gaan winnen, maar dat het zo makkelijk zou gaan hadden we nou ook weer niet verwacht. WBB Giants gaat een heel zwaar seizoen tegemoet, of hun key-players waren vandaag afwezig, maar gezien de andere uitslagen betwijfel ik dat. De derde helft werd ook eenvoudig binnengehaald. Aanstaande vrijdag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Smokkelhoek komt dan op bezoek, dat zal ongetwijfeld een stukje lastiger worden dan vandaag.

 

De stats:

Jaap 38 punten (12 driepunters), 0 fouten

Paul 18 punten (2/2 vrije worpen), 5 fouten

Nigel 14 punten (2 driepunters, 0/2 vrije worpen), 2 fouten

Stan 12 punten, 4 fouten

Ruben 12 punten (0/2 vrije worpen), 1 fout

Maurice 7 punten (3/4 vrije worpen), 3 fouten

Cas 2 punten, 0 fouten 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: