Vlijmscherp SVH HS2 – WBB Giants HS2

Op vrijdagavond 23 mei 2014 mocht heren 2 nog een keer aantreden voor een inhaalwedstrijd tegen WBB Giants heren 2 uit Bergen op Zoom. Waar de vorige twee keer de gasten maar liefst een uur voor de wedstrijd afbelden, waren ze deze vrijdag wel met zeven man vertegenwoordigd in Vlijmen. Wij zijn met tien man op een goede oorlogssterkte. We starten de wedstrijd met afscheid nemende Mikey op de 5, The Fridge aka White Howard aka Bleek Griffin op de 4, Huub op de 3, Vlugge Japie op de 2 en Pino op de 1.

 

We beginnen subliem aan de wedstrijd. Het ene na het andere open schot wordt vakkundig misgegooid en na vier minuten spelen weten we maar liefst twee punten op het bord te brengen. Met name Huub en Vlugge Japie zijn op dreef door de eerste 12 schoten van afstand gezamenlijk te missen. Gelukkig zijn de Giants ook niet helemaal wakker waardoor de schade beperkt blijft. Na vijf minuten komt de Peacemaker het veld in en hij weet er acht punten achter elkaar in te gooien. Huub weet er in de laatste minuut eindelijk een bal in te gooien en dat brengt de stand na het eerste kwart op 17-17.

 

In het tweede kwart blijven we vrolijk doorgaan met open schoten missen. Gelukkig weet de Peacemaker er inside wel zijn ballen in te gooien. Giants bakt er aanvallend ook niet al te veel van. Wie kent de befaamde And 1 mixtapes nog? Nummer 4 van Giants ongetwijfeld want die probeert het een en ander van acties na te doen. De term “And 1 die het niet kan” en “And one-a-be” waren hierop voor ons gelukkig van toepassing, want dit levert de nodige turnovers op. Toch weten de gasten er wel meer punten in te gooien dan wij dankzij al onze mooie missers en gaan we rusten met een achterstand van 25-33.

 

Het is te merken dat de mannen van Giants al een tijdje niet meer getraind hadden, de tongen hingen in de rust al enigszins op de schoenen. Daar hopen wij in het derde kwart van te profiteren. We pompen de bal inside naar de Mailman en hij weet de eerste zes punten te scoren. Ook Huub weet eindelijk wat ballen te scoren vanuit de drive. We lijken een paar keer goed terug te komen, maar dan zorgt nummer 7 van Giants voor een ‘dagger from downtown’, oftewel een driepunter die het momentum weer doet keren. Dankzij twee scores van Mikey komen we nog wat dichterbij maar uiteindelijk gaan we met een achterstand het vierde kwart in: 40-49.

 

We starten lekker in het vierde kwart met een aantal defensive stops en scores van de Peacemaker. Dan volgt er echter weer een killer van een driepunter van nummer 7 van de gasten. “Komen we eindelijk terug, schiet die gast weer raak!” Wij laten onze koppen echter niet zakken, omdat we ervan overtuigd zijn dat we deze pot nog kunnen winnen, zeker als het op conditie aankomt. Pino gaat in de derde minuut sterk naar de ring op de break en gooit in tegenstelling tot een open lay-up deze bal wel raak. Vlugge Japie doet zijn nickname die hij van die rooie van het eerste heeft gekregen eer aan: Japie 1 op 40. In het vierde kwart moet dat dan de 40e schotpoging zijn, want er valt een driepunter in. Meteen daarna scoort hij ook nog vanuit een out-of-bounce play. Het moet niet gekker worden. Hierdoor kruipen we dichterbij naar een stand van 51-54. De giganten zijn moe en komen nog maar moeilijk tot scoren. Door scores van Peacemaker, the Fridge (wederom ijskoud die gozer!) en de Mailman komen we bij 57-57 voor het eerste sinds het eerste kwart weer op een gelijke stand. Waar nummer 4 van Giants eerste de And-one-a-be was lijkt hij nu de held door een score in de laatste minuut. Gelukkig bezorgt onze postbode ook op vrijdagavond en brengt de stand weer op gelijke hoogte. Met nog 3 seconden te spelen heeft Giants een kans om de wedstrijd te winnen, maar het schot wordt gemist: overtime dus na een stand van 59-59.

 

Nummer 7 begint OT weer met een driepunter dus we lopen meteen weer achter de feiten aan. Vlugge Japie weet er echter twee driepunters achter elkaar in te gooien, dat moet dan dus 3 op 120 geweest zijn. Hierdoor pakken we voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong van twee punten. Nummer 6 van Giants doet nog wat terug met een score. Vervolgens geven we de bal aan de Mailman en na een score met bonus brengt hij de stand op 69-66. In de laatste minuut weten de Giganten geen veldscore meer te maken, wel mag nummer 6 nog naar de vrije worp lijn en hij benut koeltjes zijn twee vrije worpen. Wij weten de wedstrijd enorm rommelig uit te passen maar de winst is dan gelukkig wel binnen. Eindstand 69-68.

 

Er brak natuurlijk een compleet volksfeest los na deze geweldige overwinning. Het driekoppige publiek ging volledig los! De conclusie van coach Ernst zei alles: we hebben gewonnen.

 

Ik weet niet of we overtime ook een soort derde helft mogen noemen. De derde of vierde helft in de kantine werd in ieder geval een makkelijke prooi voor de thuisploeg. Na een rondje van de sponsor en één van de Kuijs stevenen wij af op een monsterscore. Helemaal als blijkt dat Noowe en zijn mannen aan de kleine biertjes zitten in plaats van de grote glazen. We winnen de derde helft dan ook dik met 84-14.

 

De stats:

Peacemaker 21 punten (1/8 vrije worpen), 2 fouten

Mailman 17 punten (4/7 vrije worpen), 4 fouten

Vlugge Japie 13 punten (3/120 driepunters), 2 fouten

Huub 7 punten (1/2 vrije worpen), 3 fouten

Mikey 6 punten, 1 fout

Pino 3 punten (1/2 vrije worpen), 4 fouten

The Fridge 2 punten, 1 fout

Koe N 0 punten, 1 fout

De Kuijs 0 punten, 2 fouten

Kaas 0 punten, 1 fout


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: