Vlijmscherp SVH HS2 vs WBB Giants HS2

Vlijmscherp SVH vs Giants

Michiel en Farid zijn beide zoals meestal ziek, zwak en misselijk en kunnen de reis naar het pitoreske Bergen op Zoom daarom niet meemaken.  Houden we nog 8 man over waardoor het kinderstoeltje van Snelle Japie er echt uit gehaald moeten worden

We vertrekken op tijd want er zijn diverse wegafsluitingen maar via Tilburg komen we er ruim op tijd aan en hebben we ruim voldoende tijd om in te lopen.

Na 15 minuten inlopen beginnen we denken we maar dan moet nog de 24 seconden klok worden geïnstalleerd en kunnen we nog 10 minuten wachten.

 

Wat er dan gebeurd is ongelofelijk. Gebeurt het echt: Ja het gebeurt, Stan met zijn voeten overdwars op het te smalle veld probeert het weer eens en na 10 weken van zeer intensieve training en ongeveer 500 pogingen is het zover en mag hij met recht roepen: Hebben jullie mijn driepunter gezien. Lelijk als de nacht gooit hij vanaf de zijkant met geluk via het bord een 3 punter erin. Heel het team juicht en deze wedstrijd kan nu al niet meer kapot.

 

Uiteindelijk gaan we dan beginnen, Ernst, Jaap, Stan, Bart en Paul starten in de basis, echter bij de tegenpartij staat 2x nummer 14 in het veld, Oh zegt die ene is niet erg, Ik ben dan nummer 4. Zo gezegd, zo gedaan spelen. We winnen de tip maar helaas is de 1e score niet voor ons, Giants scoort 5 punten voordat wij in de 2e minuut via Stan ook 2 punten scoren. Bij Giants blijven de schoten vallen en na 5 minuten staan we met 11-4 achter. Dan scoort Jaap, Paul en Bart en kan Stan alleen met fouten worden gestopt door de Giants en net als met 3 punters zijn ook de VW voor Stan erg moeilijk, 1e kwart schiet 1 op 6 vrije worpen. Uiteindelijk komen we wel tot 13-12 terug en is het toch een wedstrijd. Inside hebben ze grote moeite om Paul af te stoppen, na 5 minuten is het 19-17 als er ineens een run volgt en we wel goed blijven verdedigen. Door scores van Paul, Rob, Jaap, Cas en Bas lopen we in 2 minuten uit naar een 19-25 stand echter 3 afstands schoten van Giants brengen het verschil in de laatste 3 minuten weer terug naar 1, ruststand 27-26,

 

De ballen vallen niet bij ons de 1e helft echter we zijn helemaal niet onder de indruk van de tegenpartij. Dat blijkt wel als we de 2e helft beginnen. Paul scoort 2x simpel en Stan gooit weer een vrije worp mis (en een raak) en ook vlugge Japie komt op stoom en mag een keer vanaf achter de 3 punterslijn zijn kunsten vertonen. Ineens staat het weer 26-35. Gianst gooit dan nog een 3-punter en een break erin maar we krijgen weinig tegenstand meer en aanvallend weten ze geen vuist te maken. Het wordt 31-49 en Giants mag de laatste score maken waardoor we met een comfortabele kwartstand van 49-33 gaan rusten.

De laatste periode dan, Wie komt er in het veld: nummer 4, he die nummer 14 was toch 4, verwarring alom, He maar welk nummer ben ik dan? Na enige discussie is hij na nummer 14 en 4 te zijn geweest in het laatste kwart nummer 0 geworden.

 

Het 4e kwart is het kwart van Rob, kruipdoor sluipdoor en met goede post acties maakt hij enkele punten, maar de actie van de dag vindt ik toch als Stan wederom 2 vrije worpen mag nemen. Rob zegt bij de VW lijn: Stan als je ze beide raakt geef ik na de training een rondje. Prompt schiet Stan de vrije worpen erin want een gratis biertje zal hij zichzelf niet onthouden natuurlijk.

 

De wedstrijd loopt op zijn einde, en we winnen na een matige 1e helft de 2e helft simpel. 48-71

Topscores Paul 22, Jaap en Rob 12, Stan 10, Bas 6, Cas 4 en Bart 3. VW 9-28.

Ook de 3e helft was voor ons hoewel we maar 1 of 2 biertjes ophadden, Iedereen wilde snel naar huis zodat we bij moeders de vrouw konden eten en na thuiskomst bleek dat dit zeer divers was, naast de shoarmazaak (Bart), Pizza (Jaap), Spareribs (Paul), friet (Bas) was er chinees voor Ernst. zo bleek op de groepsapp  .:)

 

Volgende week zondag 16.30 uur mogen we weer vol aan de bak. We spelen dan thuis tegen Black Eagles 3, dit team staat ongeslagen bovenaan in de competitie.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: