Vlijmscherp SVH HS2 – Vossenberg HS1

Op alweer de laatste novemberdag van 2014 trad heren 2 van Vlijmscherp SVH aan tegen het heren 1 team van Vossenberg uit Oudenbosch. In plaats van een hoop afwezigen stonden er vandaag maar liefst negen man op het sheet. We starten de wedstrijd met Paul, Maurice, Stan, Jaap en Cas.

 

We gaan in tegenstelling tot de meeste wedstrijden heel aardig van start. We passen de bal goed rond en Cas opent de score. Ook staan we verdedigend best behoorlijk te spelen, waardoor we al snel naar een voorsprong van 11-6 kijken. Echter valt Paul al vroeg in de wedstrijd uit met naar wat het lijkt een flinke knieblessure. Een enorme aderlating voor ons en we lijken duidelijk de kluts kwijt. Vossenberg weet er 12 punten achter elkaar in te gooien waar wij geen antwoord op hebben, waardoor de stand na de eerste periode 11-18 is.

 

Ook in het tweede kwart weten we het netje nog niet echt te vinden. Met name Maurice valt op met sterk spel onder het bord, maar het is duidelijk dat Paul inside wordt gemist. De scheidsrechters laten aan beide kanten veel toe en ondanks het sterke spel weten we niet al te veel te scoren. De scores die we maken komen wel van diverse spelers, waardoor we in tegenstelling tot andere wedstrijden vandaag gelukkig niet te afhankelijk zijn van een of twee spelers. Arie van Vossenberg weet er dit kwart de meeste ballen in te gooien en we gaan rusten bij een stand van 24-35.

 

In het derde kwart trekken we onze defense nog wat strakker aan en weten we aanvallend eindelijk wat meer te brengen met scores van Cas, Stan, Bart en Jaap. Pim Diepstraten van Vossenberg zorgt er echter voor dat wij niet heel ver terug weten te komen met goede scores van zowel inside als outside. De stand na het derde kwart is 43-52. Weer twee puntjes ingelopen en nog geen gespeelde wedstrijd.

 

We starten het vierde kwart slecht en Vossenberg plaatst een run van 11-2 waardoor we op 63-45 achterstand komen. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar we geven niet op en blijven keihard knokken om een goed resultaat neer te zetten. We starten onze comeback met een lekkere driepunter van Nigel en dan begint Jaap hot te worden met drie driepunters in een minuut tijd. Vossenberg heeft moeite aanvallend nog iets te brengen waardoor we het ineens weer heel spannend hebben gemaakt. Met nog drie minuten te spelen is de stand namelijk 63-66 voor Vossenberg en het momentum is duidelijk voor ons. Naast de scores is dit ook de verdienste van onze defense en de zeer nuttige bijdrage van Sander in zowel de verdediging als in de aanval dankzij goede screens. Na een time-out van de gasten uit Oudenbosch wordt ons momentum echter gebroken. Jaap legt nog een keer aan voor een driepunter waar een fout op wordt gemaakt. Helaas vindt slechts één van de drie vrije worpen het netje. Aan de andere kant weet Vossenberg nog twee keer te scoren, waardoor het voor ons heel moeilijk wordt om de wedstrijd nog binnen te halen. Door Vossenberg naar de vrije worp lijn te sturen hopen we nog iets te forceren, maar we weten alleen nog een score van Stan op het bord te brengen. Hiermee komt de eindstand op 66-71 in het voordeel van de mannen uit Oudenbosch.

 

Jammer dat er vandaag niet meer in zat, maar complimenten voor de getoonde vechtlust. Dat liet coach Ernst na de wedstrijd ook duidelijk blijken. Het is ontzettend jammer dat Paul zo vroeg in de wedstrijd geblesseerd uitviel, anders had er misschien meer in gezeten vandaag. Verder hopen we natuurlijk dat zijn blessure meevalt en dat we de mailman snel weer op het veld mogen begroeten! Verder nog een opvallende statistiek waardoor de wedstrijd wellicht anders had kunnen eindigen: wij schieten als team slechts één op negen vrije worpen.

 

De stats:

Jaap 24 punten (7 driepunters, 1/3 vrije worpen), 4 fouten

Stan 12 punten, 2 fouten

Maurice 12 punten (0/4 vrije worpen), 1 fout

Cas 5 punten (1 driepunter), 1 fout

Bart 4 punten, 1 fout

Sander 4 punten (0/2 vrije worpen), 1 fout

Nigel 3 punten (1 driepunter), 1 fout

Ernst 2 punten, 0 fouten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: