Vlijmscherp SVH HS2 – Vossenberg HS1

Zondagavond om 19.00 stond voor heren 2 van Vlijmscherp SVH een thuiswedstrijd op een vreemd tijdstip tegen Vossenberg op het programma. We wisten van te voren dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden, gezien de ranglijst. Nino is helaas nog steeds geblesseerd en Maurice is wegens vakantie afwezig. Bart Kuijs maakt na afwezig van 3,5 jaar zijn rentree op het basketballveld. We starten met Maikel, Ruben, Stan, Jaap en Ernst.

 

We beginnen voor de verandering een keer redelijk goed aan de wedstrijd. Verdedigend staan we heel aardig, alleen aanvallend gaat het niet super. Door twee driepunters van Jaap en scores van Maikel en Ruben weten we op 10 punten uit te komen. Door redelijke defense weet Vossenberg daar 16 punten tegenover te zetten, waardoor we na het eerste kwart nog volop in de wedstrijd zitten.

 

In het tweede kwart weten we terug te komen tot 14-18. Dan weten we echter vier minuten lang niet te scoren waardoor Vossenberg kan uitlopen naar 14-28. Door een score van Stan en wederom twee driepunters van Jaap komen we terug tot 22-30. Door slordig spel en onnodig balverlies weet Vossenberg echter nog een aantal makkelijke score te maken waarmee we wedstrijd een beetje weggooien. Stand bij rust 22-41 in het voordeel van de gasten.

 

We beginnen het derde kwart nog lekker met een driepunter van Ernst. Aan de andere kant echter vliegen de scores van Vossenberg er in een rap tempo in waardoor onze achterstand flink oploopt. Stan heeft vleugels gekregen van zijn Red Bull en begint zich nadrukkelijk met de score te bemoeien. Vossenberg kan hem maar moeilijk afstoppen en Stan mag een aantal keer naar de vrije worp lijn, lang leven het zachte bord! We sluiten het derde kwart af met een driepunter van Stan vlak voor de zoemer. Stand is dan echter 34-68 en de wedstrijd is overduidelijk gespeeld.

 

In het vierde kwart verslapt de concentratie bij Vossenberg. De buit is voor hun binnen. Aan onze kant weet Stan er nog negen punten in te gooien en Jaap gooit er ook nog een paar driepunters bij. In de laatste seconde gooit Jaap er nog een driepunter van eigen helft in terwijl de zoemer klinkt. Dat brengt de eindstand 52-85 en hiermee hebben we toch nog een kwart gewonnen.

 

Een ingecalculeerde nederlaag. Door de buzzerbeater aan het einde van de wedstrijd sluiten we de eerste seizoenshelft toch met een goed gevoel af.  Als we naar de stats kijken is het duidelijk op welk gebied we tekort komen: we missen scorend vermogen. Iets waar we aan moeten gaan werken willen we in de tweede seizoenshelft meer wedstrijden gaan winnen.

 

De stats:

Jaap 23 punten (7 driepunters)

Stan 18 punten (1 driepunter, 5/8 vrije worpen)

Ruben 6 punten

Ernst 3 punten (1 driepunter)

Maikel 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: