Vlijmscherp SVH HS2 - Smokkelhoek HS1

Zaterdag avond om 18:15 begon voor de Heren 2 van Vlijmscherp SVH de eerste wedstrijd. Deze werd thuis gespeeld tegen Smokkelhoek 1. Met acht man, waaronder twee bank spelers stond men klaar om de wedstrijd te beginnen.

Na omgekleed te zijn en ingespeeld te hebben stond begonnen we de wedstrijd met:

Ernst, Jaap, Paul, Koen en Bart.

 

Het 1ste  kwart begon. Paul wist het eerste punt voor ons te maken maar kreeg vanwege een fout ook nog een bonus erbij die hij goed benutte door te scoren. Hierna volgde een score van koen. Waarna de heren 4 minuten geen punten meer wisten te maken. In de 7de minuut van het eerste kwart wist koen nogmaals te scoren. Ook Paul en Jaap wisten dit kwart nog punten te behalen. Nadat er in de laatste minuut van het eerste kwart een fout werd gemaakt op Koen, wist hij de twee maal beiden te benutten en bracht zo de eindstand voor het eerste kwart op 13-24 voor Smokkelhoek.

 

Het 2de  kwart was nu van start gegaan. Koen maakte het eerste punt voor Vlijmscherp SVH. Kort hierna kreeg Ernst een elle boog van Paul tegen zijn gezicht waarna hij wisselde voor Robert. Ook Bas en Rob kwamen kort hierna het veld in voor Bart en Koen. Jaap wist in dit kwart een 3 punter te scoren en ook Paul wist de score te verbeteren. Rob en Bas lieten zich dit kwart gelijk gelden door allebei te scoren. Ook dit kwart eindigde met een vrije worp, dit maal voor Paul waaruit hij er één wist te raken. Dit maal was de score spijtig genoeg toch nog verder uitgelopen dan het eerste kwart en was de eindstand 28-43.

De rust was nu aangebroken maar er was in de afgelopen twee kwarten al wel een aantal fouten gemaakt.

 

Het 3de kwart begon men weer met de startende 5. De eerste score voor Vlijmscherp SVH kwam uit de vrije worp voor Paul in de eerste minuut, deze benutte hij beide. Hierna scoorde ook Koen nog een aantal keer samen met Paul toen de inside goed benut werd door het team. Ook Jaap wist dit kwart weer een 3 punter er in te gooien. Kort hierna volgde, Persoonlijk gezien onterecht, de 3de fout voor Ernst nadat hij zijn man probeerde uit te boxen die vervolgens op zijn rug sprong. Helaas volgde kort hierna ook de 4de fout voor ernst waarna hij wisselde voor Robert. Robert kreeg kort hierna twee vrije worpen die hij wist te scoren. Ook Paul wist hierna weer de ring te bereiken. Na enkele minuten kreeg Paul zijn 4de fout. En helaas ook meteen daarna een technische fout toegekend door de scheidsrechters. Hierna kwam Rob voor hem in de plaats. De eindstand van dit kwart was 50-59 voor vlijmscherp dus er lagen weer kansen ondanks de foutenlasten.

 

Het 4de kwart hing het er om. Met de foutenlasten die we hadden moesten we nu het uiterste geven. Koen maakte dit maal de eerste score voor vlijmscherp, met kort hierna een vrije worp voor Robert waaruit hij er één weet te raken. Hierna scoorde Koen, Rob en Robert nog enkele keren. En zo kwam de eindstand op 63-73 voor Smokkelhoek.

 

Ondanks het verlies kan men met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Iedereen heeft er hard voor gewerkt en met het team nog niet helemaal compleet is 10 punten verschil niet verkeerd. Natuurlijk waren we allemaal liever voor de winst gegaan maar dat zat er helaas niet in.

 

De stats:

Ernst: 0 punten, 0/0 vrijeworpen en 4 fouten

Jaap: 9 punten, 3 driepunters, 0/0 vrijeworpen en 2 fouten

Paul: 16 punten, 7/8 vrijeworpen  en 5 fouten

Bart: 0 punten, 0/0 vrijeworpen en 0 fouten

Koen: 20 punten, 5/6 vrijeworpen en 1 fout

Rob: 4 punten, 0/2 vrijeworpen en 4 fouten

Bas: 4 punten, 0/0 vrijeworpen en 0 fouten

Robert: 10 punten, 4/6 vrijeworpen en 4 fouten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RB

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: