Vlijmscherp SVH HS2 – Smokkelhoek HS1

Op vrijdag 21 februari 2014 stond de eerste van twee inhaalwedstrijden van het weekend op het programma voor heren 2 van Vlijmscherp SVH. Smokkelhoek kwam met slechts vijf spelers op bezoek in Vlijmen, terwijl wij met tien man compleet waren. Een mooie kans voor ons om weer eens wat punten te pakken. We starten de wedstrijd met Maikel, Maurice, Ruben, Jaap en Nino.

 

We beginnen lekker met drie driepunters van Jaap en na 5 minuten spelen staat het 11-11. Verdedigend staan we echter niet goed wat makkelijke scores van Smokkelhoek tot gevolg heeft. Ook rebounden we slecht waardoor Smokkelhoek extra kansen krijgt en deze veelal benut. Aanvallend vallen we stil, waardoor we het kwart afsluiten met een achterstand van 13-22.

 

We beginnen het tweede kwart slecht. Koen weet er wel meteen een driepunter in te knallen, maar daarna duurt het ruim vier minuten voordat we weer scoren. We leiden veel te veel simpel balverlies en Smokkelhoek maakt daar dankbaar gebruik van. Na vijf minuten staan we dan ook met 17-31 achter. Ernst pakt een time-out en is behoorlijk pissig. De time-out heeft wel het gewenste effect: we gaan harder verdedigen, beter rebounden en aanvallend beter spelen. Na een goede run gaan we rusten met een kleine achterstand van 31-36, waarmee alles nog mogelijk is voor ons.

 

Helaas beginnen we weer dramatisch in het derde kwart. Te veel turnovers en slappe defense zorgen ervoor dat Smokkelhoek weer uit kan lopen. We hebben met name moeite om nummer 18 van Smokkelhoek af te stoppen. We herpakken ons halverwege het kwart wel, maar dan staan we al weer 11 punten achter. We weten af en toe wel te scoren, maar we spelen geen goede aanvallen. We sluiten het kwart af met een achterstand van 13 punten: 47-60.

 

Voor ons gevoel is de wedstrijd nog steeds niet gespeeld. Bij de vijf van Smokkelhoek begint de vermoeidheid nu mee te spelen, maar helaas weten we daar niet goed genoeg van de profiteren. We krijgen nog steeds te veel makkelijke scores tegen en aanvallend vallen we stil. We verliezen de wedstrijd uiteindelijk wat geflatteerd met 56-81. Het verschil was minder groot dan het scorebord deed vermoeden, wat de coach van Smokkelhoek na de wedstrijd ook met ons eens was. We hebben slechts bij vlagen echt goed gespeeld.

 

Gelukkig wisten we de derde helft wel te winnen. Zondag nieuwe kansen tegen Tantalus, een team wat op basis van doelsaldo op de laatste plaats in de competitie staat. Als we de goede momenten in ons spel wat langer vast kunnen houden maken we denk ik kans om eindelijk weer eens punten te pakken zondag.

 

De stats:
Jaap 18 punten (4 driepunters)

Ruben 12 punten (1 driepunter, 1/2 vrije worpen)

Nino 9 punten (1 driepunter)

Stan 7 punten (1/4 vrije worpen)

Maurice 4 punten

Maikel 3 punten (1/2 vrije worpen)

Koen 3 punten (1 driepunter)


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: