Vlijmscherp SVH HS2 – Scheldesport HS1

Voor heren 2 stond op vrijdag 19 december de laatste wedstrijd van 2014 op het programma. De heren van Scheldesport kwamen op bezoek in Die Heygrave. Waar we vooraf benieuwd waren of ze wel zouden komen op deze avond van kerstborrels, waren we onaangenaam verrast dat niet de uitploeg, maar de scheidsrechters bij hun kerstborrel waren blijven hangen. Gelukkig waren er twee heren met een E-diploma bereid om deze pot te fluiten, zodat we Scheldesport niet voor niks uit Terneuzen hadden laten aantreden. Onze mailman is nog steeds geblesseerd. Gelukkig hadden we die rooie en de peacemaker uit het eerste team binnen de gelederen en ook de ultieme VSVH fan speelde vandaag mee. We starten met Bartman, Speedy Gonzalez, Vlugge Japie, Kaas en the fridge aka white Howard aka Bleek Griffin aka whitening fast aka mr. Nickname.

 

We beginnen lekker met een score met bonus van die gozer met veel te veel nicknames. Scheldesport heeft moeite te scoren maar ook wij doen dat niet dus gaat het gelijk op. Na vijf minuten spelen staat er al maar liefst 6-7 op het scorebord. Die rooie en de peacemaker komen in het veld en die brengen meteen wat scores mee die de basisvijf op de bank had laten liggen. Scheldesport had echter ook nog wat punten in de auto laten liggen waar nu aanspraak op gedaan werd. Dit resulteert in een stand van 17-21 na de eerste periode.

 

In het tweede kwart geven wij nummer 5 van Scheldesport even wat vertrouwen en laten hem er zo drie driepunters en nog wat scores maken. Dat had die jongen echt even nodig, na een reeks wat mindere wedstrijden. Wij zijn ook nog zo aardig om een stuk minder punten te scoren dit kwart, zodat Scheldesport kan uitlopen naar een stand van 36-52 bij rust. We moeten de gasten toch het idee geven dat er iets te halen valt in Vlijmen. Na Driving home for Christmas in de rust mag toch al wel duidelijk zijn dat het kat-en-muis spel in volle gang is.

 

Periode 3 is het kwart van onze centers. Die nickname dude en de peacemaker zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de scores. Wij laten de gasten uit Terneuzen nog even lekker spartelen door ze een voorsprong van 14 punten te laten behouden. We gaan met een stand van 54-69 het vierde kwart in.

 

Nu heeft Scheldesport wel genoeg gesparteld. Die rooie neemt de wedstrijd over en doet waarvoor hij ingehuurd is: scoren. Ook de peacemaker is niet af te stoppen, terwijl de uitploeg steeds meer in foutenlast komt. De twee lange mannen mogen in het vierde kwart met vijf fouten naar de kant en Scheldesport weet alleen nog maar wat punten te sprokkelen vanaf de vrije worplijn. Met nog drie seconden te spelen weet de peacemaker met een lay-up een stand van 81-81 op het bord te brengen. Lang genoeg gesparteld dus, tijd voor een verlenging.

 

In de verlenging weten die rooie en de peacemaker om en om te scoren. Ook Speedy gooit er nog een and one in. De gasten scoren slechts vier puntjes, waarmee wij de wedstrijd binnenharken. Owja hadden jullie die driepunter gezien? Ja alleen helaas was hij na een fluitsignaal dus telde hij niet. Eindstand 91-85.

 

Nu komt het lastigste stuk van het verslag. Heb je na een overtime game een derde helft, vijfde kwart, zesde periode?? Moeilijk, moeilijk, moeilijk! Helemaal als Scheldesport nog best wat weerstand geeft in de bierperiode. Gelukkig pakken wij hierin snel een voorsprong dankzij een rondje bier in de kleedkamer van Sydney. De tafel van Scheldesport loopt langzaamaan leeg, terwijl bij ons de snacks nog op tafel komen. Uiteindelijk pakken we rond half 1 de winst definitief als de laatste Scheldesport spelers het pand verlaten.

 

De stats:

Die rooie 28 punten (2 driepunters, 10/13 vrije worpen), 4 fouten

Peacemaker 25 punten (7/14 vrije worpen), 2 fouten

White Howard 18 punten (2/2 vrije worpen), 3 fouten

Speedy Gonzalez 14 punten (4/7 vrije worpen), 3 fouten

Vlugge Japie 4 punten (1 driepunter, 1/3 vrije worpen), 3 fouten

Bartman 2 punten, 1 fout

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: