Vlijmscherp SVH HS2 - Scheldesport Basketball HS1

Vrijdagavond op dierendag stond voor heren 2 van Vlijmscherp SVH de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Scheldesport kwam met 6 spelers uit Terneuzen op bezoek. Ruben en Koen waren nog steeds geblesseerd, gelukkig hadden we met Jasper een waardige aanvulling. We starten met Maikel, Maurice, Stan, Jaap en Nino.

 

Beide Teams hebben in de beginfase moeite om tot scoren te komen. Wij creëren voldoende open schoten, alleen willen de ballen nog niet echt vallen. Scheldesport speelt niet echt een gestructureerde aanval maar weet met name inside wel een aantal keer te scoren. Mede door drie driepunters van Jaap en scores van Maurice weten we het kwart wel met een voorsprong af te sluiten: 17-16.

 

Ik het tweede kwart zijn we een stuk scherper. Scheldesport komt amper aan aanvallen toe terwijl bij ons de ballen wel beginnen te vallen. Wederom drie driepunters van Jaap en scores van Jasper, Stan en Nino dragen bij aan een kwart dat we met 27-5 winnen waardoor we gaan rusten met een stand van 44-21.

 

Na de rust willen we de lijn van het tweede kwart doorzetten. We beginnen nog redelijk met scores van Nino, Maurice en Maikel, echter staan we met name verdedigend heel slecht. Scheldesport maakt hier gebruik van en komt langzaam dichterbij. Onze aanval valt na een mooie score op de break van Tim in de zesde minuut compleet stil en we weten in de resterende vier minuten niet meer te score. Met name nummer 24 van Scheldesport scoort aan de lopende band waardoor de stand na het derde kwart 56-42 is.

 

Scheldesport blijft knokken voor de winst. Wij weten het net in het vierde kwart gelukkig wel weer te vinden. Scheldesport raakt vermoeid en de aanvallende productie stokt. Aan onze kant weten Jasper en Maikel dit kwart de meeste punten te maken. Maikel zorgt ook nog voor een verdedigend hoogtepunt met een snoeihard block. Nino gooit er een minuut voor tijd nog een lekkere driepunter in en bepaald daarna vanaf de vrije worp lijn de eindstand op 76-58.

 

Een degelijke overwinning voor ons in een wedstrijd met twee gezichten. In het tweede kwart spelen we zowel in de aanval als in de verdediging goed en geconcentreerd waarmee we de wedstrijd beslissen. In de andere drie kwarten werd er bij vlagen redelijk gespeeld, maar het overgrote deel speelde we te zwak. Er is voor de komende weken nog genoeg werk aan de winkel. Volgend weekend spelen we uit in Tilburg tegen High Five, waar we gaan proberen de eerste uitoverwinning van het seizoen te pakken.

 

De stats:

Jaap 22 punten (6 driepunters)

Nino 13 punten (1 driepunter, 2/4 vrije worpen)

Stan 11 punten (3/5 vrije worpen)

Jasper 10 punten (2/2 vrije worpen)

Maikel 10 punten (0/1 vrije worpen)

Maurice 8 punten (2/4 vrije worpen)

Tim 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: