Vlijmscherp SVH HS2 - Pendragon HS2

Op zondag 19 april 2015 stond voor heren 2 van Vlijmscherp SVH de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. We ontvingen heren 2 van Pendragon. Wij waren in een erg goede bui en we hadden bedacht dat studenten ook in het weekend wel wat konden leren. Dus waren Bjorn en Sander bereid om mee te spelen, zodat we Pendragon konden leren spartelen. Met de belofte na de wedstrijd met zijn allen eten bij Alanya te bestellen was good old Maikel ook bereid om op de tribune te komen zitten. Na de goede wedstrijd van vorige week in Kapelle wordt dezelfde basisvijf als toen gehanteerd: Bart, Maurice, Stan, Nigel en Cas.

 

We beginnen goed aan de wedstrijd. Verdedigend staan we goed en we geven in de eerste vijf minuten slechts twee punten weg. Aanvallend wordt er goed gespeeld, de bal gaat snel rond en de vrije man wordt gevonden. Het schotpercentage is echter nog niet super hoog, maar het spel geeft hoop voor het gevolg van de wedstrijd. De punten komen hoofdzakelijk van Stan en Maurice, en na wissels laten Paul en Jaap zien het scoren ook nog niet verleerd te zijn. De studenten doen vrolijk mee en na het eerste kwart is de stand gelijk: 16-16.

 

In het tweede kwart komt Bjorn in het veld en laat zich meteen zien met een aantal makkelijke scores. Het spartelen kan beginnen. Ook Paul en Cas weten het net te vinden, terwijl de productie bij Pendragon even stilvalt. Halverwege het tweede kwart gebeurt er iets dat in eerste instantie op een Shaqtin’ a fool moment lijkt. Door toedoen van een medespeler krijgt nummer 6 van Pendragon een botsing met zijn neus tegen Stan’s achterhoofd. De gevolgen zijn echter helemaal niet leuk: zijn neus begint te bloeden en lijkt gebroken. Hij moet dus de wedstrijd verlaten en vertrekt richting het ziekenhuis. Een aderlating voor de studenten. Toch lijkt dit de jongens uit Tilburg een boost te geven, met name nummer 8 scoort regelmatig. Daardoor gaan wij rusten met een voorsprong van twee punten: 35-33.

 

In het derde kwart besluiten we dat de studenten nu wel genoeg hebben gesparteld. Vanaf de vierde minuut worden er in korte tijd veel punten gescoord: Bjorn op de drive en vanaf de vrije worplijn, driepunters van Jaap en scores en vrije worpen van Paul. We lopen in dit kwart uit naar een voorsprong van 57-46, en met foutenlast en vermoeidheid bij Pendragon lijkt de wedstrijd al in de pocket.

 

Niets is echter minder waar. We laten Pendragon in het laatste kwart terugkomen in de wedstrijd tot 65-61. Dan is het na een donderspeech van Ernst wel genoeg geweest. Jaap knalt nog een driepunter binnen en daarmee lijkt Pendragon uitgesparteld. Door scores van o.a. Bartman, Sander en Bjorn wordt de eindstand van 72-62 op het bord gezet. De score had eigenlijk veel hoger uit moeten vallen. De vraag “Hadden jullie mijn driepunters gezien?” van Stan wordt natuurlijk iedere wedstrijd gesteld. In het vierde kwart deed hij inderdaad vier pogingen, de ene nog mooier dan de andere! Een meter naast de ring, te kort, mis via het bord, Stan liet het allemaal zien. Behalve een rake driepunter dan!

 

De derde helft werd daarna eenvoudig binnengehaald. Zelf met het aanbod van gratis bier wilden de studenten ons geen weerstand bieden. Zouden het dan wel echte studenten zijn? Wij winnen dus bij aanvang al overduidelijk. Dat weerhield Maikel er echter niet van om 7 bakjes saus bij zijn kapsalon te consumeren. Een absolute topprestatie die maar lastig te evenaren is!

 

De stats:

Bjorn 21 punten (1 driepunter, 6/6 vrije worpen), 4 fouten

Paul 18 punten (6/8 vrije worpen)

Jaap 12 punten (4 driepunters), 3 fouten, 1 kapsalon

Stan 7 punten (1/6 vrije worpen), 4 fouten, 1 kapsalon

Maurice 4 punten, 3 fouten, 1 kapsalon

Cas 4 punten, 3 fouten, 1 kapsalon

Sander 3 punten (1/2 vrije worpen), 2 fouten, 1 kapsalon

Bart 2 punten, 3 fouten, 1 kapsalon

Nigel 1 punt (1/2 vrije worpen), 5 fouten, 1 kapsalon

Maikel DNP, 1 kapsalon, moeilijk veel saus

 

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: