Vlijmscherp SVH HS2 – JRC HS2

Heren 2 van Vlijmscherp SVH mocht op zondag 30 maart aantreden tegen heren 2 van JRC. Uit in Boxtel speelde wij de slechtste wedstrijd van het seizoen en verloren we met maar liefst 65 punten. Nu hadden we echter betere kansen. De twee sterke centers van JRC ontbraken. Bij ons was Ernst afwezig en Cas kon na zijn harde val op zijn rug tijdens de training van vrijdag nog niet spelen. Gelukkig was Ruben weer terug van zijn hoogte stage in Ischgl. We starten met Maikel, Maurice, Koen, Jaap en Nino.

 

De wedstrijd komt moeizaam op gang. Beide Teams weten het net nog niet echt te vinden en na vijf minuten spelen staat er slechts een stand van 2-3 op het bord. Dan beginnen de ballen echter te vallen. Maikel scoort lekker uit de post en Maurice en Jaap zorgen voor scores van drie punten. JRC weet er ook nog wat ballen in te gooien waardoor het lijkt dat we het eerste kwart gelijk gaan eindigen. Ruben gooit er vlak voor tijd echter nog een lekkere driepunter in waardoor we na het eerste kwart met 18-15 voor staan.

 

Wij starten wat moeizaam in het tweede kwart. De ballen willen niet vallen maar gelukkig staat onze defense goed en pakken we veel rebounds, waardoor JRC niet kan uitlopen. Jaap gooit er twee driepunters kort achter elkaar in en ook Stan scoort twee keer uit een drive. JRC zet daar scores van met namen nummer 9 tegenover en we gaan rusten met een gelijke stand: 30-30.

 

De boodschap in de rust is duidelijk: ons spel zo doorzetten in het derde kwart. Waar we dat in de afgelopen weken niet waar konden maken, lukt dat nu wel. Maurice speelt wat mij betreft zijn beste wedstrijd van het seizoen en scoort drie keer achter elkaar uit de post. Ook Stan en Nino weten er nog wat ballen in te gooien. JRC gooit na vijf minuten spelen pas het eerste punt van het kwart vanaf de vrije worp lijn binnen. Na zes minuten komen we op onze grootste voorsprong, 42-31. Dan gooit nummer 9 van JRC er echter acht punten achter elkaar in en wij vallen wat stil. Aan het einde van het derde kwart hebben we nog wel een voorsprong: 46-41.

 

JRC begint het vierde kwart met een score. Ruben gooit kort daarna twee vrije worpen binnen. Bij een stand van 48-50 gooit Jaap nog een driepunter binnen, maar dan begint JRC aan een run waar we geen antwoord op hebben. Wij leiden een aantal keer onnodig balverlies. Verdedigend weten we weer nummer 9 maar ook nummer 14 moeilijk af te stoppen en JRC loopt uit naar een voorsprong van 62-51. Wij hopen met een fullcourt press nog wat te forceren. Hieruit weten we nog wel twee steals te pakken die resulteren in lay-ups voor Ruben waarmee we op 55-62 komen. De tijd is echter te kort voor een comeback en de wanhoopsdriepunters vallen niet waardoor 55-62 ook de eindstand wordt.

 

Voor ons duurde de wedstrijd helaas vijf minuten te lang. Gelukkig zit er wel een stijgende lijn in ons spel, waar we nu in plaats van één helft ruim drie en een half kwart goed weten te spelen. Helaas verslappen we aan het einde van de wedstrijd waardoor we weer naast de winst grijpen. Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn doorzetten in de volgende wedstrijd, aanstaande vrijdag uit bij Tantalus.

 

De stats:
Jaap 17 punten (5 driepunters)

Maurice 11 punten (1 driepunter)

Ruben 11 punten (1 driepunter, 2/2 vrije worpen)

Stan 8 punten (0/2 vrije worpen)

Nino 4 punten

Maikel 2 punten

Koen 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: