Vlijmscherp SVH HS2 - EBBC HS2

Voor heren 2 van Vlijmscherp SVH stond zondag de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen het ervaren tweede team van EBBC. Wij beginnen gehavend aan de wedstrijd. Nino is geblesseerd en onze Mailman had zaterdagavond al volop bezorgd bij de wedstrijd van heren 1 en had hierbij wat pijn aan zijn knie opgelopen. Toch starten wij met vol goede moed aan de wedstrijd met Paul op de 5, Bart op de 4, Maurice op de 3, Jaap op de 2 en Cas op de 1.

 

We beginnen met een voorsprong van 2-0. Dat zal helaas de enige voorsprong van de wedstrijd blijken. Wij hebben geen antwoord op het fysieke spel van EBBC en kijken snel tegen een achterstand van 2-14 aan. Maurice weet nog twee keer te scoren maar daar blijft het bij van onze kant. EBBC heeft inmiddels als 21 punten op het bord staan en we lijken na één kwart al kansloos.

 

In het tweede kwart weet Jaap eindelijk wat los te komen van de strakke defense van Dean Nedd en scoort in korte tijd drie keer vanachter de driepuntlijn. We hebben echter nog steeds geen antwoord op de aanvallen van EBBC. De gasten zijn inside heel sterk en mogen veelvuldig naar de vrije worp lijn. Hierdoor loopt onze achterstand op naar 22-42 bij rust.

 

Dean Nedd verlaat de wedstrijd in de rust, waardoor we aanvallend wat meer mogelijkheden weten te creëren in het derde kwart. Onze Mailman weet er ook eindelijk wat punten in te gooien. Echter blijkt het fysieke spel van EBBC ons nog steeds te veel en daardoor groeit onze achterstand naar 36-63 aan het einde van het derde kwart.

 

EBBC gelooft het wel in het vierde kwart en probeert de wedstrijd nog meer te vertragen. Wij proberen het baltempo nog wat op te schroeven en hierdoor spelen we een aardig vierde kwart.  Cas en Nigel laten in dit kwart zien dat ze niet bang zijn om op snelheid naar het bord te gaan en dit resulteert in een aantal mooie scores. We kunnen EBBC nog steeds niet goed afstoppen waardoor beide Teams 23 punten scoren dit kwart, wat resulteert in een eindstand van 59-86.

 

Voor ons was het niet echt een leuke wedstrijd. We hadden grote moeite tegen de ervaring van EBBC en het fysieke en trage spel dat zij brachten. Gelukkig hebben we ons niet gek laten maken en bleven we met inzet spelen en probeerden we ons eigen spel te blijven spelen. Volgende week mogen we op bezoek bij Ardito en kunnen we hopelijk de eerste punten van het seizoen te behalen.

 

De stats:

Jaap 22 punten (6 driepunters), 3 fouten

Cas 9 punten (1 driepunter), 1 fout

Maurice 8 punten (0/2 vrije worpen), 3 fouten

Bart 6 punten, 2 fouten

Paul 5 punten (1/1 vrije worpen), 4 fouten

Stan 5 punten (3/4 vrije worpen), 4 fouten

Nigel 4 punten, 3 fouten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: