Vlijmscherp SVH HS2 - BC Waldric HS1

Zaterdagavond kwamen de boeren van Waldric op bezoek bij Vlijmscherp SVH heren 2. Maurice mag al bijna de Spaanse nationaliteit aanvragen en was nog steeds afwezig. Gelukkig waren Sander en Jasper bereid vandaag mee te spelen. We starten de wedstrijd met Paul, Bart, Stan, Jaap en Cas.

 

We beginnen redelijk in het eerste kwart. Stan opent de score en pakt aan de andere kant twee keer goed een charge. De score van de gasten wordt geopend door een korfbalschot van 2 meter buiten de driepuntlijn van nummer 10. Paul is veruit de langste speler op het veld vandaag en wij proberen Paul dan ook aanvallend te zoeken. Helaas hadden de scheidsrechters besloten om Paul vandaag vogelvrij te verklaren en ondanks dat er twee man continu fouten aan het maken waren, werd er niks gefloten. Paul wist hierdoor slechts een keer te scoren dit kwart. Gelukkig bleven we dankzij driepunters van Cas en Jaap in de buurt van Waldric dit kwart en is de stand na de eerste periode 15-15.

 

We beginnen ontzettend slecht in het tweede kwart. Waldric maakt in twee minuten tijd 12 punten op een rij zonder dat wij er scores tegenover kunnen zetten. Helaas krijgen de scheidsrechters een steeds prominentere rol in het tweede kwart. Even voorop gesteld, we zijn uiteraard dankbaar dat de twee heren op zaterdagavond komen fluiten. Echter was wel duidelijk dat er niet consequent werd gefloten voor beide teams. Wij worden regelmatig afgefloten voor fouten, terechte calls overigens. Echter aan de andere kant van het veld wordt er veel meer toegelaten, tot gevaarlijke situaties aan toe. Wij zitten hierdoor absoluut niet lekker in de wedstrijd, met name door de grote frustratie. Dit heeft onder andere een technische fout van de coach tot gevolg. Waldric laat zich niet gek maken en scoort rustig verder, terwijl wij moeilijk tot scoren kunnen komen. Dankzij een driepunter van Sander gaan we rusten met een achterstand van 25-37, dus de wedstrijd is nog niet gespeeld.

 

Na een goed gesprek van Ernst met de scheidsrechters in de rust gaan we vol goede moed de tweede helft in. We starten echter slecht en Waldric scoort de eerste 8 punten. Wij blijven Paul zoeken en die weet eindelijk zijn punten te maken. De scheidsrechters fluiten wat strakker waardoor met name Paul en Stan ook een aantal keer naar de vrije worp lijn toe mogen. Met nog 3 minuten te gaan staan we inmiddels al 20 punten achter, maar door wat goede stops en scores van Paul, Stan en Jasper weten we stand tot 38-52 terug te brengen.

 

In het vierde kwart is het beeld hetzelfde. Aanvallend leunen we vooral op Paul en Stan, maar we weten geen echte comeback te maken. Waldric blijft de punten maken en uiteindelijk verliezen wij de wedstrijd met 46-67.

 

Wij hebben geen leuke wedstrijd gespeeld. We konden geen moment lekker in de wedstrijd komen. Gelukkig herpakte de scheidsrechters zich nog enigszins in de tweede helft en liep het bij ons iets beter. Maar het was hoe dan ook een terechte win voor de gasten uit Woudrichem, die gewoonweg sterker waren deze wedstrijd.

 

De stats:

Stan 13 punten (3/8 vrije worpen), 3 fouten

Paul 12 punten (4/7 vrije worpen), 4 fouten

Jasper 7 punten (1/4 vrije worpen), 1 fout

Jaap 6 punten (2 driepunters), 1 fout

Sander 3 punten (1 driepunter), 2 fouten

Cas 3 punten (1 driepunter), 2 fouten

Bart 2 punten (0/2 vrije worpen), 0 fouten

Nigel 0 punten, 2 fouten

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: