Vlijmscherp SVH HS2 – BC Virtus HS3

Op zaterdag 16 november 2013 stond voor heren 2 van Vlijmscherp SVH de wedstrijd tegen het derde team van BC Virtus op het programma. Virtus verraste onlangs nog met een knappe overwinning op het sterke Migliore, dus we waren voorbereid op een moeilijke wedstrijd. Nummer 9 van Virtus scoorde in die wedstrijd 43 punten dus we wisten wie we af moesten stoppen. Stan was in verband met werk afwezig. Ruben was er wel weer bij maar nog niet helemaal fit. Gelukkig kon Koen na blessureleed eindelijk mee gaan spelen. We starten de wedstrijd met Maikel, Maurice, Ernst, Jaap en Nino.

 

We beginnen in de eerste minuut lekker met een driepunter van Jaap. Daarna  lijkt het kruit echter al op weten we nauwelijks tot scoren te komen. Virtus weet de ballen er wel in te gooien en we kijken al snel tegen een achterstand aan. Door een driepunter van Nino weten we nog op 9 punten te komen dit kwart. Gelukkig weet Virtus nog geen echte grote voorsprong te nemen, stand na het eerste kwart is 9-17.

 

Het beeld in het tweede kwart is helaas hetzelfde. Van onze kant is er te weinig dreiging. Alleen Jaap pak kansen om te schieten, alleen willen de ballen er echt niet in vallen vandaag. Gelukkig weten Nino, Koen, Ruben en Maikel nog wat ballen te scoren. Bij Virtus begint het steeds beter te lopen en zij maken gebruik van het matige rebounden van onze kant, waardoor we bij rust tegen een achterstand van 19-36 aankijken.

 

Gelukkig gaat het in het derde kwart beter. Er is meer scoringsdreiging van andere spelers en Nino en Maurice gooien er een paar lekkere ballen in. Echter staan we verdedigend en in de rebound nog steeds niet helemaal goed, uitgezonder waardoor ook Virtus kan blijven scoren. Maikel is de enige uitzondering in de rebound en hij speelt wederom een sterke wedstrijd. Na het derde kwart kijken we nog steeds tegen een grote achterstand aan: 39-58 in het voordeel van de Werkendammers.

 

Het vierde kwart lijkt alleen voor de statistieken. Virtus weet er snel 6 punten in te gooien. Dan trekken we eindelijk de defense wat aan en schiet Jaap na 846 missers eindelijk twee driepunters raak. Virtus weet nog maar één keer te scoren, waardoor wij nog terug komen tot een achterstand van 11 punten bij de laatste buzzer. Eindstand 55-66.

 

Het positieve van deze wedstrijd is dat we tot het eind geknokt hebben waardoor we toch met een redelijk acceptabele marge verloren hebben. Als we vanaf het begin van de wedstrijd scherper waren geweest in de afronding was het misschien nog wat spannender geworden. Overigens hebben we nummer 9 aan Werkendamse kant zonder al te veel moeite op 9 punten weten te houden. Uiteindelijk was het wel een dik verdiende overwinning voor BC Virtus.

 

De stats:

Nino 16 punten (2 driepunters)

Jaap 16 punten (4 driepunters)

Koen 6 punten

Maikel 6 punten

Maurice 6 punten

Ernst 3 punten (1/2 vrije worpen)

Ruben 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: