Vlijmscherp SVH HS2 - Barons HS3

Op zondag 20 december 2015 speelde heren 2 van Vlijmscherp SVH de laatste thuiswedstrijd van 2015 tegen heren 3 van Barons uit Breda. Gezien het verschil op de ranglijst een team waarvan we zouden moeten kunnen winnen. Dit moet dan echter nog wel even gebeuren. Robert was ziek en daardoor afwezig. Gelukkig konden we een beroep doen op onze superster Sander Budding. We starten de wedstrijd met Paul, Farid, Michiel, Jaap en Ernst.

 

De tip is voor ons en we proberen de door Willem uitgelegde aanval goed uit te voeren. In de eerste minuut levert dit nog geen scores op, echter weten we daarna met name Paul goed te vinden en lopen we in drie minuten tijd uit naar een 7-0 voorsprong. Barons neemt een time-out en weet zowaar met een driepunter van nummer 8 ook op het scorebord te komen. Wij spelen echter een goede inside-outside aanval wat resulteert in makkelijke scores voor Paul en driepunters van Jaap en na zeven minuten spelen staat er een stand van 19-5 op het bord. Dan verslappen we echter wat. Onnodig balverlies zorgt ervoor dat Barons wat beter in de wedstrijd komt en makkelijker kan scoren. Daardoor is de stand na het eerste kwart 24-16 in ons voordeel.

 

Het tweede kwart verloopt vergelijkbaar met het tweede deel van het eerste kwart. Rommelig spel van onze kant en Barons kan hieruit af en toe scoren. Met name hun nummer 13 en nummer 15 zijn aanvallend dreigend. Echter hebben de bezoekers door het ontbreken van echte centers geen antwoord op onze aanval, waardoor we meer punten scoren dan zij. We gaan rusten met een stand van 41-27. De doelstelling van coach Willem is duidelijk: Wij moeten minimaal 90 punten scoren, en Barons maximaal 50. Lukt dat betekent dit een rondje van de coach.

 

In het derde kwart gaan we goed van start. We zoeken Paul veelvuldig inside en die kan in vier minuten tijd de eerste 12 punten van het kwart scoren. Barons kan hem absoluut niet afstoppen. Ook de sterk spelende Bart laat zich goed zien in dit kwart met scores en goede rebounds. Barons heeft weinig in te brengen, en een van hun sterkste spelers, nummer 13, valt dan helaas nog uit met een blessure. Stand na het derde kwart is 68-41 en daarmee is de wedstrijd wel definitief in de pocket. De doelstelling van Willem is nog steeds te behalen en daar gaan we dan ook vol voor.

 

We beginnen het vierde kwart goed met zes punten op een rij van Rob. Daarna hapert de productie even totdat Paul weer in het veld komt en een aantal keer kan scoren. In de achtste minuut komt er een stand van 85-50 op het bord. Barons mag dus niet meer scoren willen wij ons biertje van de coach nog ontvangen. Nummer 15 van de uitploeg ontvangt dan echter zijn vijfde persoonlijke fout. Kort daarna mag ook nummer 7 niet meer verder vanwege foutenlast, en dat betekent dat Barons nog maar met vier man in het veld staan. Paul kan nog steeds niet afgestopt worden en mag in de laatste minuten veelvuldig naar de vrijeworplijn. Farid weet in de negende minuut de stand op 91-50 te brengen. Doelstelling behaald als we Barons niet meer laten scoren. Dan valt er nog een speler van Barons uit met vijf fouten: nog maar drie man in het veld dus. De gasten willen niet meer verder en proberen de scheidsrechters wijs te maken dat een wedstrijd gestaakt moet worden als er nog maar drie spelers op het veld staan. Dit is echter niet waar dus de wedstrijd moet uitgespeeld worden. Nu de 90 punten gehaald zijn, is de grens van 100 ook in zicht. Sander weet er nog twee lekkere vrije worpen in te knallen en daarmee komt de stand op 98-50. De volgende aanval mag Cas twee keer aanleggen voor vrije worpen, maar slechts één bal vindt het net. Man of the match Paul is daarna verantwoordelijk voor het honderdste punt. Daar wordt ook nog een fout op gemaakt en de vrije worp wordt ook verzilverd. Paul brengt daarna de eindstand op 104-50.

 

Een makkelijke overwinning voor ons. In de eerste helft speelde we rommelig en leden we veel onnodig balverlies. In de tweede helft hebben we goed als team gespeeld: goed verdedigd en aanvallend gebruik gemaakt van de zwakte van de tegenstander, namelijk het ontbreken van echter centers. Het bier na de wedstrijd smaakte dan ook prima! Door deze overwinning zijn we opgeklommen naar plek 4 op de ranglijst. Na de feestdagen spelen we op 16 januari thuis tegen BC Virtus, wat momenteel op plek 3 staat in de stand.

 

De stats:

Paul 48 punten

Rob 12 punten

Farid 10 punten

Jaap 8 punten

Michiel 8 punten

Bart 7 punten

Stan 6 punten

Ernst 3 punten

Sander 2 punten

Cas 1 punt


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: