Vlijmscherp SVH HS2 – Ardito HS1

Na een paar weken zonder wedstrijd mochten heren 2 van Vlijmscherp SVH op zondag 1 maart aantreden tegen heren 1 van Ardito. Bij Ardito een bekende coach langs de zijlijn, Henri Timmermans die ook onze heren 1 onder zijn hoede heeft. Maurice zat is Spanje aan de cerveza en Nigel was geblesseerd maar wel aanwezig. Gelukkig waren Jasper en Bjorn bereid vandaag mee te spelen. We starten de wedstrijd met Paul, Bart, Bjorn, Jaap en Cas.

 

De wedstrijd begint wat rommelig. Het tempo ligt hoog maar het spel is aan beide kanten wat gehaast. Dit leidt tot veel turnovers aan beide kanten. Wij maken hier wat beter gebruik van dan Ardito en met name Bjorn weet er behoorlijk wat ballen in te gooien. Na het eerste kwart leiden wij met 22-14.

 

Het beeld in het tweede kwart is een beetje hetzelfde. Wij werken keihard in de verdediging en weten behoorlijk wat turnovers te forceren, alleen gaan we totaal niet efficiënt om met de steals die we pakken. We willen te vaak de lange bal gooien die niet goed aankomt. Aanvallend komen de punten dit kwart wederom hoofdzakelijk van Bjorn. Verder zien we in dit kwart nog een mooie panna van Bjorn, maar helaas leidt dit daarna niet tot een score. Ardito heeft het vizier wat scherper staan in het tweede kwart en komt langzaam dichterbij. Wij verspelen een voorsprong van 10 in de laatste anderhalve minuut en we gaan rusten met een stand van 33-30 in ons voordeel.

 

In het derde kwart schakelt Bjorn nog een tandje bij en weet de eerste 6 punten eenvoudig binnen te schieten. Ook Bart, Jaap, Cas, Stan, Jasper en Paul weten te scoren dit kwart. Er is dus genoeg dreiging vanuit alle spelers. Ardito weet het net wat minder goed te vinden. Onze defense staat nog steeds goed en wij hebben zelf een stuk minder balverlies. Daardoor lopen we dit kwart uit naar een voorsprong van 59-46.

 

We schieten in het vierde kwart uit de startblokken met diverse driepunters van Bjorn en Jaap. Ardito weet in de derde minuut pas het eerste punt van het kwart vanaf de vrije worp lijn binnen te gooien, maar dan is onze voorsprong al gegroeid naar 21 punten en is de wedstrijd gespeeld. We spelen de wedstrijd simpel uit en we spelen nog een aantal goede aanvallen die leiden tot makkelijke scores van Bjorn, Jasper en Jaap. Eindstand 89-58.

 

Een goede overwinning van onze kant. Door de hele wedstrijd met grote intensiteit te verdedigen forceerden we veel balverlies en zeker in de tweede helft hebben we daar goed gebruik van gemaakt. Volgende week spelen we uit in Bergen op Zoom tegen Giants, waar gezien hun uitslagen zeker mogelijkheden liggen om zowaar een winning streak te starten.

 

De stats:

Bjorn 42 punten (3 driepunters, 5/6 vrije worpen), 2 fouten

Jaap 16 punten (4 driepunters), 2 fouten

Paul 10 punten (2/2 vrije worpen), 3 fouten

Jasper 10 punten, 2 fouten

Stan 5 punten (1/2 vrije worpen), 1 fout

Bart 4 punten (0/2 vrije worpen), 0 fouten

Cas 2 punten (0/2 vrije worpen), 0 fouten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: