Vlijmscherp SVH HS1 - WBB Giants HS1

Onze 2e thuiswedstrijd in 5 wedstrijden spelen we in Die Heygrave.

Een mooi groot veld waar iedere tegenstander zijn vingers bij af kan likken.

We missen nog steeds Paul van Broekhoven, die nog aan zijn duim is geblesseerd en waarschijnlijk pas begin 2014 terug zal zijn.

 

We hebben 8 man voor de wedstrijd, dus kan iedereen er lekker inkomen.

 

Het 1e kwart starten we met Bjorn, Rob, Richard, Vincent en Paul.

De tip is voor onze big man Paul en tikt de bal naar Vincent die meteen aanzet voor een lay-up, waardoor het na 2 seconden meteen 2-0 staat en de toon van de wedstrijd is gezet.

Na de slechte wedstrijd tegen JRC zijn we nu veel beter in staat om de bal te verleggen en krijgen we open schoten. Rob en Richard scoren er lekker op los en Paul pakt zijn puntjes inside mee. De defense staat goed, waardoor we van een stand van 8-0 in de 2e minuut gaan naar een stand van 29-6 in de 9e minuut en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. We eindigen dit kwart met 32-9. De schoten van de tegenstander vallen eigenlijk helemaal niet en onze schoten vallen er tegen een hoog percentage in en dan is het verschil natuurlijk snel verklaard. Het gevoel is dan ook dat de tegenstander echt wel beter kan maar dat het er niet uit komt. Wellicht is WBB uit of WBB dat thuis speelt een groot verschil.

 

Het 2e kwart begint WBB met de eerste score, maar deze wordt dan meteen opgevolgd door een aantal scores van Bjorn die dan goed aan de scorebel trekt. We wisselen lekker door en iedereen komt goed aan de bak. Dit kwart houden de partijen zich redelijk in evenwicht, maar gaat toch naar WBB Giants met 16-18.

 

Na de thee lijkt het alsof er in het 3e kwart een heel ander WBB Giants staat. Dit komt vooral door betere matchups van de tegenpartij die meer lengte inbrengt. Het begin is wat rommelig, waardoor de eerste 6 punten voor Giants zijn. Net wanneer WBB er weer wat geloof in krijgt begint de diesel van VSVH weer op gang te komen en scoren Paul, Dirk, Rob en Richard er weer op los terwijl de defense weer goed staat. We winnen dit kwart met 16-10.

 

Het 4e kwart gelooft VSVH het wel en wordt dit kwart ondanks goede scores van Bjorn, Rob en Maarten toch verloren met 20-22.

 

Eindstand 84-53.

 

Conclusie: VSVH herpakt zich goed. Wanneer het baltempo in de aanval goed hoog gehouden wordt kunnen we het iedere tegenstander aardig moeilijk maken en onszelf een stuk makkelijker.

 

De volgende wedstrijd is tegen BCE, dan zullen het heel andere matchups zijn en eindelijk een team dat ouder is ;-).

 

Scores:

Bjorn van Hout: 21 punten

Paul Schilders: 17 punten

Richard Beens: 16 punten

Rob Timmermans: 16 punten

Vincent van Meurs: 8 punten

Dirk ten Have: 4 punten

Maarten van Dongen: 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RB

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: