Vlijmscherp SVH HS1 vs Pendragon

Heren 1 moet hoofd buigen in de verlenging.

 

De heren 1 van Vlijmscherp SVH hadden zondagmiddag een zeer belangrijke wedstrijd om de 1e plaats in de competitie.

Deze wedstrijd ging ergens om en zou er gewonnen worden was er een hele grote stap in de richting van het kampioenschap gedaan. Nu er verloren is moet er gehoopt worden dat de concurrenten ook nog 1 wedstrijd verliezen, dan maken de heren alsnog kans op de 1e plaats.

 

Er waren zowel op zaterdag als op zondag thuiswedstrijden in die Heygrave. En daar waar zaterdag alle teams verloren waren op de zondag totdat de Heren 1 moesten spelen alle wedstrijden gewonnen.

Hierbij zaten echt enkele thrillers tussen, Zo verloor het U14-2 team na een verlenging met 51-52 en was het U12-2 team in een zeer spannende en leuke pot net te sterk voor Barons. Ook de meisjes U14-1 speelde een leuke pot en wonnen in een spannende wedstrijd met 54-52 van Tilburg.

 

Het hoogtepunt van het weekend was de Heren 1 wedstrijd tegen Pendragon. Vlijmscherp SVH was dankzij blessures van Ruben de Vaan en Alex Visch en Stijn van Hees niet op oorlogssterkte, daarnaast was ook rasschutter Rob Timmermans er niet bij.

Vlijmscherp SVH  begint sterk met de wedstrijd, Vincent van Meurs maakt er persoonlijk 4-0 van en als ook Richard Beens begint te scoren en Bjorn van hout schiet zijn driepunters raak staat er na de 1e periode een stand van 20-15 op het bord. 2e periode gaan de heren goed door en dankzij wederom 2 scores van Vincent staan ze halverwege met 32-22 voor, maar Pendragon geeft niet op ze komen sterk terug en met de rust staat er 38-34 op het score bord. De scheidsen fluiten niet bijster goed, en blok op Bas van Bladel waar geen fout op wordt gefloten is net iets te veel en commentaar hierop van Bjorn van Hout betekend voor hem een technische fout vanwege commentaar op de leiding.

Na de pauze komt Pendragon scherp uit de kleedkamer, ze scoren enkele malen simpel en dat noopt coach Jansen tot een vroege time out. Maar als in de 2e minuut er een opzettelijke fout wordt gefloten voor floorleader Bjorn van Hout betekend dat voor hem einde wedstrijd en kan hij gaan douchen.  De stand is dan 38-44. De heren 1 rechten dan hun rug en gaan harder en fanatieker verdedigen. Bas van Bladel gaat voorop in de strijd en na 4 minuten staan ze weer voor, 45-44. Een raar wedstrijd verloop volgt, van 45-44 wordt het 45-51 en met het einde van het 3e kwart is de stand weer in even wicht 51-51. Na 3 minuten staan de heren 1 weer voor met 57-51 en zo er ontstaat dan een spannende eindstrijd die leuk is om te kijken voor het veelvuldig opgekomen publiek. Veel spanning en een luidruchtig publiek volgt en 30 seconden voor tijd, een stand van 60-61. John van Gestel krijgt 2 vrije worpen en scoort er slechts 1 en dus een gelijke stand. Richard Beens krijgt met 1,5 seconden nog een schotpoging maar die gaat mis waardoor we 5 minuten gaan verlengen.

De 1e score in de verlenging is nog voor Paul Schilders maar uiteindelijk is Pendragon wat gelukkiger in de overtime en scoren ze snel 64-71, Richard Beens scoort dan nog een driepunter maar het is niet genoeg en de Heren 1 verliezen uiteindelijk met 67-72.

Helaas verloren, en het gedroomde kampioenschap kan voorlopig in de koelkast


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: