Vlijmscherp SVH DU20 - Den Dungk MU18

Voor de 3e keer dit seizoen was Den Dungk de tegenstander, en tot nu toe zijn dit steeds leuke wedstrijden geweest waarbij de Teams redelijk gelijkwaardig zijn. Doordat we later moesten beginnen, hadden alle speelsters de mogelijkheid om er vanaf het begin bij te zijn. We waren dus bijna compleet dit keer, omdat ook Celeste voor het eerst sinds lange tijd weer mee kon doen.

Nadat we in het 1ste kwart snel achter kwamen tot 8-14, konden we na onze timeout het 1ste kwart afsluiten met 16-16. Opnieuw bleek dus dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat het een spannende wedstrijd kon worden.

In het 2de kwart konden we niet bijblijven en begon het gebrek aan conditie ons al wat parten te spelen. We sloten dit kwart dan ook negatief af, waarbij met name Celeste ons met een aantal goede scores toch in de wedstrijd hield. 24-32.

Na de rust gingen we in het 3e kwart weer verder met betere aanvallen en waren we dan ook de betere ploeg. Meerdere speelsters wisten tot scoren te komen en zorgden voor een 16-11 stand in het kwart, tussenstand 40-43. Nog niets aan de hand, we konden nog steeds deze wedstrijd in winst omzetten. Met nog 5 minuten te gaan in het laatste kwart staat het 49-51 en hebben beide ploegen moeite om tot scoren te komen. Bij ons komt het gebrek aan conditie weer boven drijven, waardoor we de ballen simpel verspelen en ook niet meer goed terug verdedigen. Wij weten nog 1 keer te scoren maar Den Dungk loopt gemakkelijk verder uit naar een eindstand van 51-59. Een onnodige nederlaag en waar we opnieuw van moeten leren hoe we het eind van een wedstrijd slimmer uit kunnen spelen. Ook enkele positieve punten, 5 speelsters op het scoresheet, waarbij het goed was Celeste weer terug in de ploeg te zien en ook de onervaren speelters die geleidelijk aan sluiten.

 

Scores: Celeste en Sydney 16, Shannon 10, Aniek Hendriks 6 en Pien 3 punten.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: