Vlijmscherp SVH DU20 - BC Virtus DU20

Thuiswedstrijd numero 2! Ditmaal tegen BC Virtus. Voor hen de eerste wedstrijd van het seizoen, met een nieuw samengesteld team. Een aantal meiden die net uit de U14 gerold komen, maar ook een speelster die daar zelfs nog speelt. Dezelfde situatie als bij ons dus. Helaas hebben wij niet laten zien wat we werkelijk in huis hebben. Tegen een team als hen, waarin je juist ook je nieuwe speelsters moet kunnen laten spelen, hadden we beter moeten laten zien.

 

Beginnend met de vijf basisspelers (met uitzondering van Felice, dus eigenlijk vier) lieten we eigenlijk meteen al niet zien wat we kunnen. Geen fijne aanval, geen fijne verdediging.
Na de eerste tien minuten besloten om ook de nieuwe speelsters ervaring op te laten doen door ze gewoon te laten spelen. Pakte redelijk goed uit. Wel bleven we achter de feiten aanlopen.
De communicatie in het veld verliep ook niet zoals het hoort. We stuurden elkaar niet goed aan. 

 

Verdedigend ging Virtus fullcourt press spelen na elke score die zij maakten. Jammer genoeg hadden wij hulp van de coaches nodig om hierachter te komen. De handelingssnelheid bij ons was door gebrek aan ervaring vaak te laag, wat het lastig maakte om tot goed aanvalsspel te komen. Terwijl we weten hoe het moet: snel innemen en screenen op elkaar.
Aanvallend werd het ons moeilijk gemaakt doordat Virtus in press een goede dubbel teaming speelde. We wisten niet goed wat we hiermee aan moesten en passten de bal maar gauw af. Het innemen duurde te lang en we raakten ervan in paniek.

 

In het vierde kwart moesten we eigenlijk agressiever gaan spelen om sneller in balbezit te komen zodat we de achterstand konden verkleinen. Dit lukte niet goed, hoewel we tussendoor nog een aantal puntjes mee kunnen pakken. Helaas kon de tegenpartij afsluiten met 22 punten verschil: eindstand 37-59. Op naar de volgende wedstrijd!


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: SD

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: