Vlijmscherp SVH DS1 - JRC DS2

Zondag 30 maart speelden we tegen JRC de koploper van de competitie. Uit hebben we de wedstrijd tegen JRC verloren met 68-30, dus we verwachtte eigenlijk niet zo heel veel van deze wedstrijd. Al helemaal niet omdat de meesten nog lam waren van de (gewonnen) wedstrijd in Steenbergen de dag ervoor. Ook kon onze coach Laura helaas niet aanwezig zijn, maar Ron Stevenaars was hiervoor een goede vervanger. Hoe dan ook, we gaan ervoor.

We begonnen de wedstrijd met Sandra, Connie, Sascha, Mandy en Andrea. Sascha scoorde onze eerste score. In de aanval konden we nog niet veel dreiging creëren en in de verdediging lieten we ook wat liggen. Hierdoor liepen we al snel achter op JRC en stond het na drie minuten 14-3. Gelukkig beginnen de ballen na een drietje van Felice er aan onze kant ook in te vallen en eindigen we het eerste kwart met een 13-25 achterstand. Op de eerste drie minuten na, loopt de wedstrijd tot nu toe nog gelijk op.

Ook het tweede kwart lopen we aardig gelijk op aan elkaar. JRC weet de eerste minuten weinig te scoren en nadat Mandy er een drietje ingooit, gaan de ballen er bij de rest van het team ook in vallen. Dit geld helaas voor JRC ook, waardoor we onze achter stand niet weten in te halen. JRC wint het tweede kwart met 12-14, maar we komen in de buurt.

Ondertussen staat het 25-39 voordat het derde kwart begint. In het derde kwart staat onze verdediging goed, maar hebben we moeite met aanvallen. Ons spelletje wordt niet helemaal goed uitgevoerd en we hebben moeite met de lengte van JRC. Dit bleef gelukkig niet het hele derde kwart zo het geval. Na een tijdje ging ons spel beter lopen en weet Felice nog wat scores te maken. Ook het derde kwart weten we net niet te winnen, 9-10 voor JRC.

Het staat nu 34-49. JRC krijgt meer moeite met onze zone verdediging en wij creëren meer opties in de aanval. Ons spelletje wordt goed gelopen, waardoor we goed kunnen scoren. Andrea geeft een paar mooie passes die door Connie en Sandra afgemaakt worden. Het vierde kwart winnen wij met 9-5.

De eindstand is 43-56. Buiten de eerste drie minuten van de wedstrijd om hebben we een verassende wedstrijd gespeeld. Iedereen heeft goed gespeeld en hard gewerkt. Als we zo door gaan kan het over twee weken nog een hele leuke wedstrijd worden, thuis tegen Waalwijk.

Felice 23 punten (1 driepunter, 6/10 vrije worpen, 3 fouten)
Andrea 6 punten (0/2 vrijeworpen, 0 fouten)
Sandra 4 punten (1 fout)
Mandy 3 punten (1 driepunter, 4 fouten)
Connie 3 punten (1/1 vrijeworpen, 3 fouten)
Rianne 2 punten (1 fout)
Sascha 2 punten (1 fout)
Miranda (1 fout)
Amy (0 fouten)


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: FK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: