Virtus U10 vs. Vlijmscherp SVH U10

Zaterdagochtend 28 maart mochten we aantreden in Werkendam. Spelen om 1200uur en vertrekken om 1100uur. Iedereen die meedeed was tijdig aanwezig alleen was Talha zijn tas vergeten., dus wij gingen vast en Talha moest eerst naar huis om zijn tas te halen en kwam ons achterna.  Samen in wat wagens gestapt en hup naar Werkendam toe. Aangekomen in Werkendam kwam Jeroen erachter dat zijn tas nog in de auto van zijn moeder stond en hij was met Pepijn meegereden.

Zelf had Jeroen crocs aan dus hoe moest hij daarop gaan basketballen?  Gelukkig was Mattiz als supporter en deze had wel gewone schoenen aan, Even in de kleedkamer passen en ja gelukkig ze passen. Dus Mattiz tijdens de wedstrijd op Jeroen zijn crocs aanmoedigen en Jeroen op Mattiz zijn straat schoenen basketballen.

Talha was inmiddels ook aangekomen dus lekker even warmlopen en dan aan de wedstrijd beginnen. We zijn met 9 man, Floris, Adri, Talha, Jasper, Christopher, Jeroen, Nathan en extra spannend, Pepijn en Lonneke maken vandaag echt beide hun debuut in een wedstrijd.

 

We beginnen niet scherp en we verdedigen niet goed en staan heel snel achter maar gelukkig mag Nathan in de 1e periode 2 vrije worpen gooien en die scoort hij beide. Stand na de 1e periode 13-2.  Oei oei, thuis hadden we met 58-25 verloren en wat zou dit gaan worden.

Ik zeg tegen de 5 nieuwkomers, hard verdedigen , goed aanvallen en de simpele ballen erin gooien. Aan dit verzoek wordt voldaan en we gaan super. Christopher scoort 3x,Jasper en Floris beide 1x en Virtus scoort maar 1x vandaar dat we terugkomen tot 15-12 en het is weer een wedstrijd.  Direct in het begin scoort Christopher en is het 15-14 maar dan komen er bij ons geen scores meer bij ons daar waar bij Virtus de nummer 6 maar liefst 5x kan scoren. Ze lopen weer uit naar 30-14. De 4e periode zijn wij weer sterker en verdedigen we goed en kunnen een aantal makkelijks scores maken, Floris scoort 2x een lay-up, Jasper scoort een 3 punter en ook Lonneke kan bij haar debuut meteen een score maken. We gaan dan rusten met een stand van 34-25. We hebben nu met de rust al net zo veel punten gemaakt als de vorige wedstrijd in de hele game.  9 puntjes achter dat is gewoon goed.

Na het warmlopen gaat de 2e helft van start en het gaat redelijk Nathan scoort een paar simpele lay-ups en Pepijn mag zijn 1e score gaan maken vanaf de vrije worp lijn. Er wordt een fout op hem gemaakt terwijl hij wil scoren. Helaas gooit Pepijn deze ballen beide mis waardoor hij met zijn debuut niet tot scoren komt. Kwart stand: 8-6 de 5e periode is ook weer goed. We verdedigen aardig, vergeten soms alleen te helpen als de tegenstander zijn mannetje voorbij is, Wat we ook super goed doen is voor de man gaan staan met de armen omhoog zodat ze niet kunnen scoren. 6e periode 7-2 en 7e periode 6-4. Het zijn allemaal spannende periodes en de laatste periode weten we zelfs dankzij 2 schoten van Jasper te winnen met 0-4. De eindstand is daardoor 55-41. Ik ben trots op het team, hard gewerkt en goed gedaan team.

Conclusie, als we de 1e en 3e periode beter bij de les waren gebleven hadden we wellicht kunnen winnen. We lopen in deze periodes 22 punten achterstand op en verliezen uiteindelijk met 16 punten.

Vandaag waren alle spelers redelijk goed in de verdediging alleen moeten ze soms hun teamgenootje helpen, In de aanval ging het bij de meeste spelers ook goed en als de ballen erin vallen kunnen we van iedereen winnen. Aan jullie als team dit te bewijzen dan weet ik zeker dat jullie ook deze wedstrijden kunnen gaan winnen.

Vandaag zijn de scores gemaakt door  Jasper 11, Nathan en Christopher beide 10, Floris 6

 

Pepijn en Lonneke speciaal voor jullie, goed gedaan in jullie 1e wedstrijd.

 

Nu weer lekker trainen zodat we op zaterdag 11 april om  1700uur klaar zijn om te spelen tegen EBBC. Hopelijk zijn we dan met meer als 5 spelers.

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: