U20 pakt winst tegen koploper

Op zaterdag 7 november stond om 18:15 stond de 5e wedstrijd van de u20 op het programma. Na twee potjes gewonnen te hebben en twee potjes te verloren hebben. Kwam het sterke BC Virtus uit Werkendam op bezoek. Vandaag zijn Cas en Lars afwezig. Cas is in London met school en Lars moest werken. Maar Stan was er voor het eerst dit seizoen bij.

Bij het inlopen zagen we dat de jongens van Virtus geen kleine mannen waren. Maar zij waren gelukkig maar met 6 man en wij met 8 man sterk.

We beginnen de wedstrijd met Robert op de 1, Dylan op de 2, Bas op de 3, Nigel op de 4 en Rens op de 5. Nigel begint scherp met in de 1e minuut een rake driepunter. En onze sterkere jongens zoeken de borden op. Waaruit Nigel en Bas punten pakken, en regelmatig de vrije worp lijn mogen opzoeken. Maar daar werden er zes vrije worpen worden gemist. Een voordeel  was er wel, hun grootste en fysiekste center heeft dan al 3 fouten in het eerste kwart dus die beland op de bank. Score na het eerste kwart 11-2 in ons voordeel.

In het tweede kwart beginnen we ook goed. Met inside scores van Mathijs en Nigel. Maar na 5 minuten verliezen we steeds meer onze concentratie bij het verdedigen waardoor er veel onnodige fouten worden gemaakt. Hierdoor brengen we de tegenstander steeds meer in de wedstrijd. We verliezen tot slot dit kwart ook met 7 tegen 8 en gaan we rusten met een stand van 18-10.

In de rust wordt duidelijk gemaakt dat we harder moeten gaan verdedigen. De opdracht voor Robert en Dylan is, veel druk zetten op hun enige guard.

Dit pakken onze “splash Brothers” goed op en na een de eerst balverovering pakt Rens gelijk de inside score. Bas volgt met een score uit de break. Maar daarna valt het stil aan onze zijde. Maar Virtus weet ook geen deukje in een pakje boter te schieten. Zij liggen mede door onze defense 7 minuten droog. Tussendoor maken wij een 7-0 run. Dylan met een drie punter + een vrije worp die gemist word maar Bas rebound en afrond. Zo staat het na kwart drie 29-15

De wedstrijd was nog niet in de tas maar Nigel en Rens lieten van zich spreken in de aanval. Zij lieten een respectievelijke 6 en 4 punten noteren in dit kwart. En we kregen zelfs nog hulp vanuit onverwachte hoek.  Nadat Rens zijn tweede vrije worp miste pakte de center van de tegenstander de rebound en ging gelijk omhoog, en liet ook zijn eerste punten noteren, maar dan wel in de verkeerde basket. Tot genoegen van de bank en het publiek. Daarna hebben we de game volwassen uit gespeeld en de tegenstander niet meer de kans gegeven om terug te komen in de wedstrijd zoals de vorige keer tegen BC Bladel. De verdediging had misschien wat beter gemoeten tot aan het einde van de wedstrijd. Want onder de borden geven we nog 5 puntjes weg maar dat deed niks af aan onze mooie zegen. Virtus is ongeslagen af en wij vestigen ons in de top drie van de competitie. Volgende week is nummer 2 Vido om 13:00 de opponent, in die Heygrave. Wij hopen ook dan weer op een enthousiast publiek.

De stats

Dylan: 5 punten waarvan 1 driepunter, vrije worpen 0/1 en geen fouten

Robert: 1 punt, heel veel assist, vrije worpen 1/2 en 4 fouten

Nigel: 13 punten waarvan 1 driepunter, vrije worpen 0/4 en 3 fouten

Bas: 18 punten, vrije worpen 0/4 en 1 fout

Mathijs: 2 punten en 1 fout

Rens: 6 punten, vrije worpen 0/2 en geen fouten

Menno: een harde en uitstekende defense neer gezet met geen fouten!!

Stan: 0 punten, 0 vrije worpen en 4 fouten. 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: BvB

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: