U12 speelt een leuk toernooi in Boxmeer

Afgelopen woensdag speelde het U12 team een internationaal jeugdtoernooi bij Akros in Boxmeer. Met een team uit België en uit Duitsland, mag dit met recht een internationaal toernooi worden genoemd.

Het U12 team bestond deze ochtend uit: Daan, Siebe, Jasper, Joris, Rick aangevuld met 3 U10 spelers Thijn, Mattiz en Stijn. Ik moet zeggen ze deden allemaal erg goed maar vooral de U10 spelers speelde een puik toernooi tegen jongens die 2 of 3 jaar ouder waren als dat zij waren.

 

Om 8.15uur verzamelen we bij Die Heygrave waarna we gezamenlijk vertrekken naar Boxmeer. Om 09.10 uur ter plaatse en ingeschreven en kunnen we gaan omkleden waarna we om 9.50 uur de 1e wedstrijd mogen spelen tegen TV Goch uit Duitsland.

We waren nog niet helemaal wakker in het begin en met de rust staan we ook een punt of 10 achter 22-32. Daarna begint het echter te draaien, pakken een paar ballen af en scoren daardoor simpel.  We verdedigen sterk passen goed over in de break en we winnen in de laatste minuut na een bloedstollend einde met 42-40.

 

Daarna een shoot-out, verspreid over 2 baskets, daar waar sommige teams elkaar er bewust niet uitgooien starten wij verspreid en gooien alle spelers van Vlijmscherp SVH er wel iemand uit voordat ze zelf eruit liggen. Berend houd het, het langste vol en verliest uiteindelijk in de finale en wordt daarmee verdienstelijk 2e.

 

Dan de volgende wedstrijd, deze keer tegen een Belgisch team. Vooraf hadden we al gezien dat ze groot en sterk waren en erg fysiek speelde. Afwachten wat het ging worden, Ze begonnen met een full court press en liepen daardoor erg snel uit. Ze pakten veel ballen af en speelden erg fysiek. Helaas floten de scheidsrechters niet zo veel voor fouten. Onze jongens hebben het goed opgepakt en bleven er vol voor gaan. Helaas verloren we wel met 42-12 maar complimenten aan het team.

Direct aansluitend de 3e wedstrijd, slechts 5 minuten rust maar we hadden iedereen evenveel laten spelen dus de kids waren nog niet echt moe. En dat moest Akros (het thuisteam) ontgelden. Ze vlogen erin en konden diverse keren de bal afpakken en makkelijk scoren. De scheidsrechter floten nu wel goed en strak. We konden lekker doorwisselen en deze wedstrijd werd makkelijk gewonnen met 45-26. Dit betekende dat we 2e werden van het toernooi.


Na het toernooi was de prijsuitreiking in de kantine en daar kregen de deelnemende teams allemaal een lekkere taart die door het team gelijk meester is gemaakt, daar wisten de kids wel raad mee.

Daarna douchen en omkleden en toen konden we weer terug naar het Vlijmense. Al met al een leuk toernooi waar we met goede herinneringen op terug zullen kijken.

 

Paul Schilders

 

WP 20171227 12 39 25 ProWP 20171227 12 04 21 ProWP 20171227 11 42 09 ProIMG 20171227 WA0003


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: