U12 1 kampioen

Een spannende dag om niet meer te vergeten....

 

Op zaterdag 9 april om 14:30 uur stond de belangrijke uitwedstrijd tegen The Black Eagles (TBE) uit Rosmalen op het programma. Een paar weken eerder hebben we tegen ze gespeeld en hebben we thuis in een spannende wedstrijd gewonnen met 4 punten verschil.

De situatie was als volgt:

- Winnen betekend dat onze mannen direct kampioen zouden zijn.

- Gelijk spelen zou betekenen dat we van de komende wedstrijden er maar 1 zouden hoeven winnen.

- Verliezen met maximaal 4 punten zou betekenen dat we kampioen zouden kunnen worden als we de resterende 2 wedstrijden ook zouden winnen. We hebben een doelsaldo dat beter is dan TBE en die zijn klaar met spelen na deze wedstrijd. Onderling resultaat is dan dus in ons voordeel.

 

Vorige week hebben we ternauwernood de wedstrijd gewonnen met 3 punten verschil tegen Attacus 3, want we dachten “die winnen we toch wel”. Maar goed, slecht spelen en toch winnen kan wel eens een kenmerk zijn van een kampioen....

 

Afijn, de aanvang van de wedstrijd werd wat later want de landelijk spelende U12 van TBE waren nog niet klaar met hun wedstrijd. Uiteindelijk begonnen we wat later aan de warming up van de wedstrijd. De evenementencommissie had er werk in gestoken en de heren werden als ware professionals voorgesteld aan het publiek dat in grote getale aanwezig was.

 

Uit de analyse van de vorige wedstrijd was gebleken dat we moesten oppassen voor met name 4 spelers van hen. Dat waren 6, 9, 12 en 13. Te onthouden door 6 te draaien, dan krijg je 9. Daarnaast 2x6 = 12, en 13 is 12 + 1. Wat beter kon in die wedstrijd was het verdedigen van deze spelers. De nummer 6 was zodanig snel en kon zowel links en rechts dribbelen (maar alleen rechts afmaken) dat we deze pas rond de bucket / (volwassen) 3 punterslijn gingen oppikken om vervolgens hem rechts te geven en hem daar te houden. Daarnaast moesten we ervoor zorgen dat hun lange spelers 9, 12 en 13 vooral niet de bal onder de ring konden krijgen en voor ons moesten houden.

 

Daarnaast bleek uit de aanvallende analyse dat we te weinig goed vrij kwamen. Daar hebben we ook op getraind en zelfs een paar spelletjes voor bedacht. Spelletje 1, dat is eigenlijk standaard, is dat we “v-tjes” lopen ook wel v-cuts om vrij te komen en niet stil te staan. Daarnaast hebben we spelletje 2, maar die is toch wel wat moeilijker om een zogenaamde hand-off te geven. Op deze manier kregen we de schutters wat makkelijker vrij.

 

Met deze verdedigende en aanvallende afspraken gingen onze heren de wedstrijd in. In de eerst periode was er duidelijk spanning aanwezig, maar Melle maakte heel knap de eerste score en daar bleef het bij, uitslag 0-2 voor VSVH. In de 2e periode kwam Aron helemaal los en scoorde 8 punten, waar TBE er 3 tegenover zette.  Jeroen, Thomas, Bram en Thijs hielden daarbij de de verdediging goed dicht. Tussenstand 3-10. De derde periode werd ook nog gewonnen (3-5) door een paar goede scores van Storm. In de vierde periode zagen we dat TBE wat terug kwam in de wedstrijd en gingen rusten met een stand van 13-19.

 

Tijdens de rust hebben we afgesproken dat als we ons gewoon aan de afspraken zouden houden we een heel eind zouden kunnen komen. De 5e periode ging met 10-6 naar TBE ondanks mooie scores van Yanniek die ons toch nog in de race hield. Periode 6 ging onder leiding van Aron naar ons met 4-6. Helaas kwam TBE langszij in de 7e periode ondanks een mooie score uit een steal met lay-up door Pepijn en stonden we achter met 35-37.

 

Dan de laatste en beslissende periode 8. We wisten uit vorige wedstrijden dat dit ons traditioneel sterkste kwart is. Onbewust gingen we daar denk ik weer vanuit. We kwamen eerst verder achter tot 42-39. Dit zou overigens nog steeds een gunstige stand zijn voor ons... Vervolgens werd er een fout gemaakt en ook gefloten door de goed fluitende scheidsrechter Sabine. De beide vrije worpen werden koelbloedig door Aron erin geschoten. Stand 42-41. Daarna scoorde Storm een prachtige driepunter in de laatste minuut. Stand 42-44. Daarna pakte Storm een goede steal om deze balwinst vervolgens vakkundig om te zetten in 2 punten d.m.v. een lay-up in de laatste seconde. Eindstand 42-46.

 

Verdiend gewonnen. Bijna de gehele wedstrijd voor gestaan en rustig gebleven op moeilijke momenten, waar de verdediging de doorslag heeft gegeven in deze lastige momenten. In een beladen wedstrijd met veel publiek en zaken waar de heren voor het eerst mee te maken hebben gekregen hebben ze zich weten te knokken naar een mooie overwinning.

 

Gefeliciteerd heren met het behaalde kampioenschap!!

 

Het team is erg gegroeid het gehele jaar. Daar waar we in de winter net geen winterkampioen waren geworden is dit nu wel gelukt. En dat is eigenlijk alleen maar knapper omdat we een klasse hoger zijn gaan spelen. In principe betekent dat het team daarom ook gepromoveerd zou zijn naar de 1e klasse. Dat komt in feite overeen met het niveau dat onze heren 1 speelt maar dan voor u12....

 

Scores:

- Aron 20 punten (2 3-punters, 2/3 vrije worpen)

- Storm 10 punten (2 3-punters)

- Yanniek 10 punten (2 / 2 vrije worpen)

- Melle 4 punten (0 / 2 vrije worpen)

- Pepijn 2 punten

 

Totaal: 46 punten, 4/7 vrije worpen

 

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RB

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: