U10 wint 1e wedstrijd van Octopus

De 1e competitie wedstrijd.

 

Afgelopen zaterdagmiddag was het zover. Om 1700 uur mocht het jongste team van de club aantreden tegen Octopus uit Vught. we hadden vorige week al geoefend tegen Barons en doordat wat ik daar had gezien heb ik als coach heel veel vertrouwen in dit team.

We moeten om 1700uur beginnen maar om 16.50uur zijn er pas 6 kinderen en Nizar en Amir ontbreken nog. Echter 1651 loopt Amir binnen en 1658 komt Nizar ook binnen. Snel even omkleden en iets later kunnen we echt met de wedstrijd beginnen.

 

We beginnen pas super nadat eerst Octopus de 1e score heeft gemaakt. Van een 0-2 achterstand maken we het in 4 minuten 12-2. Berend, Lonneke en 2 driepunters van Nathan maken deze stand op het bord komt. We pakken de bal makkelijk af en kunnen makkelijk ballen erin gooien. De 2e periode is 4-4. Berend scoort 2x en alle andere kinderen weten de bal van hun tegenstander af te pakken door goed te verdedigen.

De 3e periode scoort ook Amir en Nizar scoort in de 4e periode. Ook gooit Nathan nog enkele ballen erin en kan Mattiz na een steal een layup erin gooien. Waar we aan moeten werken is het overpassen als we aan het dribbelen zijn, daardoor kunnen we nog veel meer makkelijke punten maken.

 

Het is dan rust en we staan comfortabel met 33-11 voor. Even iets drinken, een krentenbol eten en daarna weet warm lopen aan de andere basket. Voor we het weten is echter de pauze voorbij en mogen we weer. Daan en Siebe hebben alleen nog niet gescoord en ik geef als opdracht om te zorgen dat deze jongens ook mogen scoren.  Zo gezegd zo gedaan gelijk de 1e bal van Daan is raak maar dan stoppen we met verdedigen en laten we de nr 25 van Vught zomaar 8 punten op rij scoren en ineens staat het 35-20.  Daarna gaan we wel gelukkig weer verdedigen al verliezen we het 6e kwart met 2-4; Alleen Lonneke weet te scoren, de 7e periode wordt er helemaal niet gescoord en ze lijken toch wel moe te worden van deze inspanning.
Nog steeds staat de opdracht dat iedere speler moet scoren. Tactisch wordt e.e.a. uitgelegd aan Nathan, Lonneke en Siebe. We krijgen de bal uit nemen snel uit en gooien hem naar Siebe die onder de basket staat, en nadat hij eerst nog een keer mis gooit weet hij hem daarna toch te scoren. Iedereen heeft gescoord .  Ik zag dat ze de laatste periodes moe waren we moeten komende trainingen weer werken aan de conditie, maar dat gaat helemaal goed komen.

De eindstand op het bord is 41-25 geworden.

 

Topscoorders: Nathan, 15, Berend 10, Lonneke 6, Nizar Amir Siebe, Daan en Mattiz allen 2.

 

Volgende week spelen we op zaterdag middag om 1630uur uit tegen Ardito uit Zaltbommel. Helaas zullen Mattiz en Nathan dan niet meedoen maar blijven er nog steeds 7 spelers over die ook hier de overwinning in de wacht kunnen slepen. We vertrekken om 1530uur.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: