U10 speelt goed, verliest de wedstrijd in Weert maar eindigt bij de McDonalds.

Afgelopen zaterdag was het zover. In de1e competitie helft wisten ze een tegenstander op de 0 te houden en daarmee was het zover dat ze naar de mc Donalds mochten. De coaches John en Paul hadden dat in de 1e competitiehelft beloofd en belofte maakt schuld. Dus na de wedstrijd tegen Weert was de agenda volgepland.

 

Maar nu de wedstrijd we zijn met 10 man maar als we in Weert aankomen blijkt al snel dat Berend niet fit is. Na 2 minuten spelen blijkt al dat het niet gaat en dat hij te ziek is om te spelen en Berend gaat terug naar huis en naar bed.

De tegenstander hebben we nog nooit gezien en zij ons niet en dat blijkt wel in de 1e periode. Hun nummer 4 scoort 15 punten en Mattiz scoort 8 punten. We switchen van tegenstander en ook de tegenstander doet dat maar het 1e gat is al wel geslagen. Na de 1e periode is de stand 17 tegen 10.

Dan de 2e periode, we krijgen enkele fouten tegen en gelukkig missen ze de vrije worpen en wij weten met Ties en Joep wel enkele keren te scoren en winnen met 7-6 deze periode. De 3e periode weet nummer 4 maar 1x te scoren, die hebben we dus in de tang. Helaas worden er wel een paar punten ingegooid en wij scoren niet. 7-0 periode stand. De 4e periode weten we wel te scoren, Luuk en Thijn scoren.

 

Dan even rusten waarbij de jongens gaan inlopen op de andere basket. We beginnen de2e helft goed  met een driepunter van Mattiz, nummer 4 staat er weer in en weet ook 2x te scoren, die jongen hebben we nu beter in het vizier. De 6e periode verliezen we met 6-0 en de 7e periode met 9-3 dankzij een 3 punter van Luuk. Wel scoort die nummer 4 weer 7 punten deze periode.

De laatste periode dan, we verdedigen hard en Ties scoort een driepunter terwijl Weert maar een tweepunter scoort. Dat betekend dat we de laatste periode hebben gewonnen.

De eindstand is 56-31 geworden

Scores Mattiz 8, Luuk, Ties en Siebe allen 5, Thijn, Joep, Daan, Berend allen 2.

Conclusie:

8 van de 10 spelers hebben gescoord dat is goed maar we zijn geklopt op sterke individuele kwaliteiten van de tegenstander maar wederom genoeg aanknopingspunten voor de komende trainingen.

Goed verdedigen, eerst je mannetje inhalen en dan verdedigen en natuurlijk ook de makkelijke schoten en lay-ups tegen een hoog percentage binnen gooien. Die nummer 4 van Weert was erg goed  scoort 27 punten. Als we die kunnen stoppen en Berend is wel fit dan hebben we thuis echt wel kans om goed tegenpartij te bieden.

Daarna kwam natuurlijk het leukste van de zaterdagmiddag, met zijn allen naar de Mc Donalds. In best werd de afslag genomen en daar mocht iedereen wat lekkers uitkiezen en natuurlijk was daar de verliespartij al snel vergeten.

132


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: