U10-1 wint ook uit van Blauw-Wit

Vandaag stond er een leuke wedstrijd op het programma: de uitwedstrijd tegen Blauw Wit uit Roosendaal. De vorige wedstrijd wisten we nipt te winnen nadat we in de laatste periode nog op achterstand stonden. Het zou dus een spannende wedstrijd worden. Helaas waren we vandaag niet compleet. Slechts zeven matadoren stonden klaar om de strijd aan te gaan.

De eerste periode was nog maar net begonnen of Joep gooide er een goed gemikte driepunter in. Als een leeuw bleef Joep druk zetten op de tegenstander zodat die maar geen fatsoenlijke schotpoging kon nemen. Ook Jonathan schoot er direct daarna ook een tweepunter in. De guard van Blauw Wit had moeite om de bal op te dribbelen omdat Jonathan ook vaak de bal afpakte. De eerste periode werd afgesloten met 0-13. De coach van Blauw Wit kreeg veel last van stress want hij had eigenlijk erop gerekend dat Blauw Wit wel even zou gaan winnen. De tweede periode kon Blauw Wit wel een beetje inlopen, maar niet zoveel als ze hadden gehoopt. Nu schoot Daan, die onder het bord zeer sterk rebounde, een loepzuivere driepunter en kon Berend aan de lopende band tegenstanders passeren en lay-ups lopen. Eindstand tweede periode: 12-20

In de derde periode gingen Thijn en Mattiz verder met scoren. Thijn stond vaak goed vrij bij de bucket en was daardoor goed aanspeelbaar. Mattiz ging 1 tegen 1 in de bucket en scoorde veel punten. Maar daarnaast werd de verdediging op aangeven van beide coaches Paul en John ook aangescherpt. Dat was een goed doordachte zet. Blauw Wit scoorde daardoor maar 3 punten in deze periode.

Nadat de vierde periode was afgelopen konden onze jongens even rust nemen. Ze moesten namelijk veel spelen omdat ze met maar 7 jongens waren.

In de rust nam de coach van Blauw Wit zijn team aan de hand. Hij verzon een nieuwe tactiek om de bal snel naar voren te passen in plaats van langzaam op te dribbelen. Dat deed hij omdat Blauw Wit moeite had om zonder balverlies over de middellijn te komen. Die tactiek had geen succes in de periode vijf. Maar dat kwam vooral doordat Siebe zijn focus op deze periode had gezet. Hij scoorde maar liefst in deze periode 9 punten en dat was voldoende om de voorsprong op 30 punten te zetten. Vooral zijn fake en de snelle linkse lay-up is het vermelden waard. Helaas had zijn vader deze acties vanwege een sanitaire stop gemist. Een tip van de auteur van dit schrijven voor de ouders: plan de volgende wedstrijden de sanitaire stops beter zodat de spectaculaire acties van de kinderen niet worden gemist!

In periode 7 begon Blauw Wit beter te verdedigen en werden onze jongens moe. Gelukkig bleef Joep attent de ballen erin gooien zodat het verschil alleen maar groter werd. In de laatste periode ging het kaarsje uit. Alle krachten waren verspeeld. Eindstand: 36-82.

De volgende wedstrijden zal het weer aanpoten worden. De top 3 van de competitie zullen in Vlijmen worden ontvangen. Komt allen!  


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: MJ

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: