U10-1 heeft het zwaar.

Afgelopen zaterdag was het voor het U10-1 team de 1e wedstrijd van de 2e competitiehelft. De 1e competitiehelft was alles makkelijk gewonnen en daarom mochten ze in de 1e klasse uitkomen.

De 1e wedstrijd was uit tegen Tilburg. Het team was compleet 11 man sterk gingen we vol vertrouwen naar Tilburg. Daar stond een team van 9 spelers, bijna allemaal 2e jaars en allemaal erg groot.

De 1e periode ging goed was even aftasten (door de zachte  vloer moet er hard gedribbeld worden) en we missen een paar simpele lay-ups en schoten maar ook bij Tilburg speelden de zenuwen nog parten. We winnen deze 1e periode met 4-2. Na 3 periodes is het 15-11 voor Tilburg en met de rust staan we 8 punten achter. Het is nog steeds een wedstrijd.

 

 Wat opvalt is dat de omschakeling bij Tilburg heel snel is en dat onze jongens een paar seconde de tijd nodig hebben om om te schakelen van aanvallen naar verdedigen. Dat kost veel vrije lay ups en we komen daardoor steeds te laat.  Ook wordt er regelmatig lopen gefloten wat ook veel turnovers oplevert.

We geven het aan in de rust en de 5e periode is met gelijkspel nog wel goed. In de 6e peridoe lopen ze hard wegen staat we zo’n 15 punten achter

De laatste 2 periodes laten we het helaas lopen en word er niet meer door iedereen goed verdedigd waardoor de achterstand snel oploopt. We verliezen uiteindelijk met 61-27 enigsins geflatteerd.

 

Nu weer hard trainen, komend weekend spelen we op zondag in Die Heygrave tegen Den Dungk U10 om 1315uur.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: