U10-1 blijft ongeslagen na winst op High Five U10-2

Op zaterdagmiddag moest ons team in sporthal “De Drieburcht” te Tilburg. In deze nieuwe sporthal, waar de basketbalvloer op de derde !!! verdieping ligt, traden onze gladiatoren en leiders in de competitie aan. Luid aangemoedigd door het publiek dat op een mooie professionele tribune plaats mocht nemen, begon ons team aan de eerste periode.

In die periode wist Berend direct te scoren na weer een feilloze pass van Jeroen. Het thuisspelende team had moeite om onze jongens af te stoppen. De scheidsrechters moesten herhaaldelijk fluiten voor een fout. Overigens floten zij een vrijwel foutloze wedstrijd. Niet alleen aanvallend, maar ook zeker verdedigend was Vlijmscherp SVH vandaag de betere. Jonathan bleef scherp verdedigen zodat zijn tegenstander niet vrij kwam om de bal op te brengen. Daardoor konden de tegenstanders slechts twee punten maken in deze periode.

In de perioden daarna bleef ons team de druk op de tegenstanders houden. Thijn voorkwam, door goed verdedigend voetenwerk, een aantal keer dat zijn tegenstander hem op rechts passeerde. Uit de tegenaanval kon Daan met een fraai afstandsschot scoren.

In de resterende perioden voor de rust schoten vooral Mattiz en Ties met scherp. De tegenstanders hadden veel moeite om onze lange mannen van het scoren te houden. Zelfs onder de borden pakten we heel veel rebounds. Zo kon Luuk den Teuling een aantal keren de aanvallende rebound pakken zodat onze aanval toch met een score werd beloond. Ook vanaf afstand bleef ons team gevaarlijk. Na een goede pass van Luuk van den Veerdonk kon Siebe nog een verre driepunter scoren voor het rustsignaal.

Na de rust speelde ons team iets slordiger wat duidelijk was te wijten aan concentratiegebrek. Nizar was gelukkig de uitzondering op de regel. Hij wist een aantal mooie lay-ups te maken zodat het verschil aan het einde van de wedstrijd meer dan 50 punten bedroeg (70-13). Beide succescoaches Paul en John hebben na vandaag samen met dit team nog geen wedstrijd verloren. Dat is een prestatie van formaat.

Nu ons team tegen alle ploegen al heeft gespeeld mag de voorzichtige conclusie worden getrokken dat ze wel eens winterkampioen kunnen worden. Beide coaches Paul en John zullen de komende trainingen gebruiken om ons team voor te bereiden op het hogere niveau dat in de tweede competitiehelft gespeeld moet worden. Dat zullen we zeker terugzien in de volgende wedstrijden die dit jaar nog worden gespeeld.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: MJ

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: