TSBV Pendragon HS2 – Vlijmscherp SVH HS2

Heren 2 van Vlijmscherp SVH mocht zaterdag aantreden tegen heren 2 van Pendragon. Pendragon nog met 0 punten in de competitie, dus we hadden op voorhand goede hoop op een overwinning. We starten echter dramatisch. Aanvallend creëren we weinig en als we dan een keer vrij staan vallen de schoten nog niet. Pendragon scoort aan de andere kant aan de lopende band waardoor we snel tegen een grote achterstand aankijken. Na het eerste kwart is het voor ons al bijna gespeeld en staan we met 25-7 achter.

 

Stan is erg dreigend in het tweede kwart en mag veelvuldig naar de vrije worp lijn. Hij weet er echter maar 1 van zijn 9 pogingen in te gooien waardoor we nog steeds nauwelijks scoren. Als Stan na een charge niet meer verder kan lijkt het helemaal een kansloze wedstrijd te worden. Met de rust staan we achter met 50-19.

 

We starten de tweede helft redelijk door te switchen naar een 2-1-2 zone en Pendragon weet in de eerste 7 minuten slechts 2 punten te maken. Dan is echter het zwakke punt in de zone gevonden en in 3 minuten tijd weet de thuisploeg er toch nog 17 punten in te gooien. Het beeld in het vierde kwart is hetzelfde. Gelukkig weten we de thuisploeg onder de 100 te houden. Eindstand 95-50.

 

Deze wedstrijd werd wederom duidelijk dat we nog een hoop ervaring missen met ons jonge team en dat er nog een hoop verbeterpunten zijn waar we aan moeten werken. Volgend weekend staan er twee zware thuiswedstrijden op het programma. Op vrijdag komt Smokkelhoek op bezoek, op zondag verwelkomen we Vossenberg.

 

De stats:

Jaap 12 punten (4 driepunters)

Koen 11 punten (1 driepunter, 2/2 vrije worpen)

Ruben 10 punten

Maikel 6 punten

Cas 4 punten (1 driepunter, 1/4 vrije worpen)

Maurice 4 punten

Stan 3 punten (1/9 vrije worpen)


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: