Tracks Parkstad HS1 - Vlijmscherp SVH HS1

Vlijmscherp SVH omzeilt lastige klip

De verste reis in het competitieprogramma van de basketballers van Vlijmscherp SVH leverde na afloop geen sippe gezichten in de auto op. In Hoensbroek werd Tracks Parkstad met 68-82 verslagen. De Limburgers houden van pressing.En dan van het stevige soort.

Vlijmscherp SVH coach Henri Timmermans had zijn mannen daar ook op voorbereid, maar pas na rust gooiden de Vlijmenaren de schroom van zich af en werd het verschil met de thuisclub gemaakt. Topscorer van Vlijmscherp was Bjorn van Hout, die 32 punten voor zijn rekening nam.


Brabants Dagblad

 

Tracks Parkstad - Vlijmscherp SVH 68-82 (41-29)

Deze standen zeggen al genoeg. We zijn gewogen en te licht bevonden. Na een sterk begin van beide ploegen, was Tracks Parkstad de ploeg die als eerste het heft in handen nam, halverwege het tweede kwart plaatsen we een 12-2 run voor een tussenstand van 35-24, die bij 41-29 onderbroken werd door de rust. Toen was al duidelijk dat VSVH het niet van hun inside mensen moesten hebben, de outside mensen hielden VSVH in de race. Na de rust leek er op het team van Tracks Parkstad een vloek te rusten, of was het toch de defense die de gasten wat aan hadden getrokken, maar er viel niks meer terwijl de tegenstander met de ogen dicht nog raak schoot, en dit tegen een absurd hoog percentage. resultaat was dat de stand zowaar sprong van 48-33 naar 49-52(!). Dit waren 6 gitzwarte minuten voor ons en had ook zijn weerslag mentaal.

Daar waar in de eerste helft de aanvallen soepel werden gespeeld en de juiste opties voor punten zorgden, zo hard moesten we er voor sprokkelen in het derde kwart. Onze defense daar was hoofdklasse onwaardig. Het kwart eindigde in 14-34 en dus een tussenstand van 55-63. Geen man overboord, hard werken, defense dichthouden en langzaam dichterbij kruipen. We beginnen veelbelovend met een driepunter, maar daarna is het weer sprokkelen. Het lijkt erop dat we een jaar ervaring moeten opdoen om tegen de ervaren ploegen een beter resultaat te kunnen boeken. Qua talent en ambitie zit het goed, maar we komen momenteel voor een top 3 plek net tekort. Toch kunnen we nog voor verrassingen zorgen tegen de top 3. Met meer ervaring, meer trainingen en een betere verdediging, moet dat volgend jaar mogelijk zijn.
Elk verlies is een harde leerschool, maar we zullen er beter van worden. Voor een ploeg die nieuw samengesteld is uit 1e klasse, Overgangsklasse en Eerste divisie spelers liggen we qua proces op koers. Al doen nederlagen altijd pijn, zeker als je goed speelt en met rust terecht voor staat. Speciaal voor de Mailman dat ie niet zelf hoeft te tellen: Van Hout 32 en Timmermans 20, Beens 11 en de man met de gouden handjes 5

 

Tracks

 

Tracks Parkstad - Vlijmscherp 68-82 (41-29)

Een beter wedstrijd verslag als Tracks kan ik niet maken, wel nog enkele aanvullingen.
De wedstrijd begint met nr 13 die alle ballen raakschiet en moeilijk door ons te stoppen is, denk 12 van de 16 punten 1e kwart zijn door hem gescoord. 2e kwart gaat niets goed bij ons en scoren we maar 13 punten terwijl Tracks gewoon doorgaat met scoren.
Ik moet zeggen dat ik, en met mij enkele teamgenoten, met de ruststand van 41-29, een beetje ongerust waren op een goede afloop.

2e helft begint dan en inderdaad we scoren in een hoog tempo en tegen een zeer hoog rendement, De press wordt goed omspeelt, de bal valt bij ons 5 of 6 drietjes raak en enkele schoten erin na 22 seconden betekend balen voor Tracks en voor ons een ware inhaalrace. Een 1-19 run betekend erop en erover, Daar waar de tracksbank de 1e helft nog een fanatiek aanmoedigt zijn ze de 2e redelijk mak.

Het laatste kwart blijven we rond de 10 punten voorsprong hangen, Edo schiet er nog enkele verre driepunters raak. maar deze worden door Bjorn met een nog verdere driepunter gepareerd.

4e kwart loopt op het eind en met nog 10 seconden op klok maken we ons op om aan het buffet aan te schuiven en spelen we het uit maar Edo vindt het toch nodig nog een steal te maken. De bal wordt dan door ons ingenomen en wij scoren dan ook nog een maal wat uiteindelijk een eindstand van 66-82 op het scorebord brengt.

Na het douchen kunnen we direct aanschuiven aan het buffet en zeker Bjorn had (ook na de 4-0 overwinning van PSV) een goede middag. De jongens van Tracks hebben het na de wedstrijd snel gezien en de bardame komt langs met shotjes bier, de 2e en volgende ronde zijn op verzoek wel echte glazen bier en het is dan rond zevenen als we met onze buikje vol aanstalten maken om naar huis te gaan.

Op naar EBBC volgende week zaterdag.

Vlijmscherp SVH

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: