The Black Eagles JU16-2 - Vlijmscherp SVH JU16-1

Na een 1 maand zonder wedstrijden mochten we zaterdag weer aan de bak voor de 2 helft van het seizoen, te beginnen in Rosmalen.  De instructie was om te laten zien dat we als team een betere man-to-man verdediging kunnen neerzetten door goed positie te kiezen en elkaar te helpen. We begonnen afwachtend en zagen een onverwachte zoneverdediging tegen ons , maar toen na de openingscore van Rick, een aantal punten van Sam en weer 2 scores van Rick duidelijk was dat we scherp waren, gingen we fullcourt man-to-man verdedigen. Daar had de tegenstander het moeilijk mee en ze konden dan ook moeilijk tot scoren komen. Ook ons fysieke overwicht wisten we goed te gebruiken, dus veel rebounds. Het 1e kwart eindigde op een comfortabele voorsprong voor ons van 21-1!

Het 2e kwart verloren we een beetje scherpte in het begin waardoor de wedstrijd redelijk gelijk opging. Na een time-out halverwege vonden we weer wat focus terug in onze verdediging en wisten Jurriaan en Vincent onze score verder op te krikken. Ruststand 37-11.

 

De 2e helft begonnen we sterk en Rick, Sam en Mauricio wisten veel aanvallende rebounds in punten om te zetten, alhoewel dit soms meerdere pogingen kostte. Het was ook jammer dat de scheidsrechters veel toelieten onder het bord, waardoor ons nogal eens de kans op vrije worpen werd onthouden. De vrije worpen die we wel kregen werden echter maar moeilijk verzilverd (totaal 3 uit 17, dat moet dus echt beter).  Het 3e kwart eindigde in 19-6 met een 56-17 tussenstand.

 

Ook in het 4e kwart lieten we zien dat de beste aanval tegen een zone de fastbreak is, en Emiel ging vaak voorop en wist regelmatig de open man te vinden. Ook Cas ging vaak sterk door de zone heen maar had pech met de afronding. Nadat Roel ook op het scoresheet kwam had iedereen zijn puntenbijdrage geleverd. We gingen energiek door met scoren, maar wisten onze verdedigende uitdaging niet optimaal uit te voeren. Een goed aanvallend 4e kwart werd besloten met een 29-8 score en een eindstand van 85-25.

 

Een goede teamprestatie, waarin we hebben laten zien dat we lekker kunnen ballen en ook verdedigen. Onze volgende wedstrijd is over een paar weken weer tegen deze tegenstander, maar dan thuis. Dat biedt dus opnieuw perspectief op een leuke wedstrijd.

 

Scores:

Rick 25 punten

Sam 16 (2 uit 3 vrije worpen)

Vincent 14 punten

Mauricio 12

Cas en Emiel 6

Jurrian 4

Roel 2 punten.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: